ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
Nu vispār tās sabiedrības ar noslieci uz militārismu nav draudzīgas bet nav arī nav ilgtspējīgas, 3. reihs 12 gadi, sovoks 74 gadi līdz ar to tas nav labs tehnoloģiskās civilizācijas piemērs + jāatgādina ka abos šajos piemēros bija daudzi nostopēti virzieni, aiz ideoloģiskiem apsvērumiem, kuri samazināja arī viņu militāro potenciālu. Augstāks ZT līmeni = draudzīgāku sabiedrība ir pa lielam Eiropa, Z-amerika, Japāna, Austrālija - pietiekami daudz piemēru tb.

/un "grūti iedomāties kaut ko labāku" pa lielam liecina (nu ne par fantāzijas trūkumu, bet) par domāšanu esošās civilizācijas formas rāmītī/

Par šito var domāt sekojošā aspektā - ja izpildās pārvietošanās brīvība, tad no kurienes uz kurieni cilvēkiem būs tendence pārvietoties? Man sanāk ka in general cilvēkiem ir tendence pārvietoties uz industriāli attīstītajām valstīm, vismaz ievērojamam skaitam cilvēku labāk patīk tur un tas jau nav tikai avārijas varianti kur cilvēki bēg no kara un dabas katastrofām, tas notiek arī tāpat. Nu un tas varētu ilustrēt kuras civilizāciju formas ir saglabājamākas.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?