Hedera helix L. ([info]hedera) rakstīja,
"To nedara jo tas nav tūlītēji ekonomiski izdevīgi."

Bet kamēr mēs dzīvosim pašreizējā formāta kapitālismā, nekas jau arī nemainīsies, līdz ar to šīs tavas nākotnes ieceres diemžēl pagaidām izskatās pēc krietni tālākas utopijas nekā dažu gadu desmitu tuvā nākotne.

"Nu jā un no otras puses cilvēki jau principā saprot ka dirsā ir, tāpēc sirdsmieram un elektorātam vnk ģenerē lozungus, t.sk. tos par pieticību un pēc būtības nehuja nedara. Pareizāk sakot - imitē darbību."

Man šķiet, ka viss ir krietni sarežģītāk, un apgalvojums "cilvēki jau principā saprot ka dirsā ir" varētu arī gadīties aplams. Cilvēku domas par ekoloģiju dalās nevis divās lielās grupās, bet gan daudz dažādās grupās un apakšgrupās, sākot no tādiem, kas paziņo, ka viņiem nospļauties par ekoloģiju un par to jūtas lepni, no kuriem daļa būs arī tādi, kas piemēram savus bīstamos ķīmiskos atkritumus bez sirdsapziņas pārmetumiem izmetīs mežā, un tad ir tādi, kuri īpaši par šo tēmu vispār neinteresējas/nesaprot, cik ļoti dirsā viss ir, un tad ir n-to formātu ekoloģiski apzinīgi cilvēki, kuri vismaz par kaut ko ir informētiem, līdz tādiem, kuri ir pietiekami informēti, lai vispārējā bezcerībā par savu nespēju kaut ko reāli ietekmēt, pievēršas vegānismam un atver tos apsmaidītos zero-waste veikaliņus. Un tad es jau kādu gadu no malas vēroju, kā jūs ar zazi abi rejaties, un es nesaprotu, kādēļ tu vairāk savas enerģijas velti zazim, kurš vismaz ir informēts par problēmām, pat ja jūs nepiekrītat par problēmu risinājumiem, nevis novirzi šo enerģiju dirsties tur, kur tas varētu ietekmēt pārējās sabiedrības vai nu apzināti ļaunprātīgo vai arī neinformēti vienaldzīgo attieksmi. Jo man šķiet, ka šobrīd tie tavi "ļaunie vegānisma propogandisti" ir joprojām niecīga sabiedrības daļa, kamēr lielākajai daļai vispār nekas neinteresē. Un kamēr tās proporcijas būs šitādas, tikmēr arī nebūs sabiedrības spiediens valdībām kaut ko sākt reāli darīt vairāk par kvotām uz papīra un vēl viena bezjēdzīga nodokļa (lai nepīkst, ka nekas netiek darīts), un visi sapņi par nākamā līmeņu industriālismu paliek tikai labs sci-fi materiāls. :(


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?