ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2021-03-21 13:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Zilais ekrāns
3 soļi kā uzkārt krišjāni:

1. Krišjānis ir kristietis.
2. Krišjānis ir patriots, nīst okupantus
3. Kristietību šeit ir atnesuši okupanti

[fatal error, zilais ekrāns]


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krishjaanis2
2021-03-22 12:19 (saite)
"Grib atzīmēt 9. maiju" jau ir problēma pati par sevi. Nākamais līmenis ir "pretlikumīgi atrodas kādreiz okupētā teritorijā" - par šo vairums arī t.s. "labo krievu" vispār neaizdomājas, jo viņiem melo gan Latvijas liberāļi, gan Kremlis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-03-22 12:39 (saite)
1. Kāpēc atzīmēt 16. martu nav problēma bet 9. maiju ir?
2. Kas ``pretlikumīgi``? Kas tas par sviestu, pārvietošanās un dzīves vietas izvēles brīvība pieder pie pamata cilvēktiesībām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2021-03-22 17:21 (saite)
1. Tāpēc, ka atgādināšu vēlreiz, gadījumā ja nesaprati no pirmās reizes - 16. marts piemin latviešus karavīrus, kritušos un dzīvos, kuri svešas okupācijas varas paspārnē karoja pret citu okuipācijas varu, kura pirmā izjauca balansu reģionā, pastrādājot netaisnību pret neatkarīgām, suverēnām valstīm. Mēs atzīmējam un pieminam arī latviešu strēlnieku cīņas cariskās Krievijas impērijas sastāvā. 9. maijs savukārt burtiski svin Latvija satkārtotu okupāciju un slavina agresorvalsts karaspēku un tā sasniegumus, kuri Latvijai un latviešu tautai atnesa neizmērojamas ciešanas.

2. Nē, agresorvalsts iedzīvotāju pārvietošanai uz okupēto teritoriju nav ne mazākā sakara ar "pārvietošanās brīvību", tāpat kā "bēgļu uzņemšanai" arī nav nekāda sakara ar pārvietošanās brīvību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-03-22 22:06 (saite)
1. Nu un 9. maijā piemin kritušos sarkanās armijas karavīrus [ un cik es zinu karavīrus kas krita citos PSRS vestajos karos, piemēram Afganistānā].
2. Tas nav pamats atkārtotām deportācijām

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2021-03-24 00:39 (saite)
Un kāds sakars Latvijai ar kaut kādu okupantu sarkano armiju, kura turklāt pati uzsāka karu, kura kritušos paši publiski apraud kādreiz pašu okupētās zemēs?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-03-24 09:50 (saite)
Karojušie cilvēki un viņu bērni te dzīvo.

Analoģisks jautājums (jau uzdevu) - a kāds latvijai sakars ar kaut kādiem okupantiem krustnešiem kuri turklāt paši uzsāka karu?

Bottom line: kur ir krišjāņa kļūda: Viņš uzskata cilvēkus par kaut kādu ideju vai piederības nesējiem, kuri ir ar kaut ko apzīmogoti. Tas ir aplami, krišjāni. Tie ir vienkārši cilv;eki, tu nevari taisīt problēmas reāliem cilvēkiem kaut kādas gaisā pasistas figņas, ``vēsturiskā taisnīguma`` un tml murgu dēļ.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2021-03-26 17:29 (saite)
Tie "karojušie cilvēki" ir okupācijas un agresoru armijas pārstāvji.

Nav "vienkāršu cilvēku", tā ir modernistu kļūda, ka cilvēks ir kaut kāda mistiska tabula rasa vai sui generis. Cilvēks pēc būtības un dabas ir apzinīga, saprātīga būtne, un no tādas drīkst un jāspēj pieprasīt atbildība - jā, arī par dalību kolektīvos genocidālos projektos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-03-26 21:46 (saite)
/ Cilvēks pēc būtības un dabas ir apzinīga, saprātīga būtne, un no tādas drīkst un jāspēj pieprasīt atbildība - jā, arī par dalību kolektīvos genocidālos projektos/

Nu tieši tā, atklājam kara noziedzniekus un tiesājam tos, pret to jau neviens neiebilst, bet teiksim izsūtīt ģimeni tāpēc viņu vectēvs bija sarkanās armijas virsnieks ir, nu jā tieši tas pats ko darīja sarkanie.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2021-03-22 12:52 (saite)
Vēl runājot par ``pretlikumīgi atrodas...``, tas ir tu tagad vēlies piespiedu kārtā pārvietot, deportēt mierīgus iedzīvotājus tikai tāpēc ka kādreiz pagātnē kāds ar kādu ir karojis? Es atvainojos bet ar ko tad tu atšķiries no Staļina NKVD komisāriem kuri realizēja izsūtīšanas ideoloģisku un politisku iemeslu dēļ?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?