honeybee ([info]honeybee) rakstīja,
Vot šeit, manuprāt, ir lielākā šo stereotipu problēma, nu tb iedomā, ka vecim ir tik nenormāli daudz jāstrādā, ka nevar pagatavot ēst (turklāt paņemot kā laiku mūsdienas).
Jo:
1. Šajā diskusijā vispār runa ir par white collar/professional ļaužiem, nevis par blue collar, kuriem vnk nav tik liela alga, lai varētu atļauties ģimeni ar tikai vienu pelnītāju. Tātad: intelektuāls darbs kā darbs, kurā "jāstrādā".
2. Neviens cilvēks, & I mean seriously neviens, neatkarīgi no dzimuma vai kapacitātes, nevar ilgtermiņā nodarboties ar intensīvu un produktīvu intelektuālu darbu 8 h diennaktī. Normālā situācijā tās ir 4 h darba un pārējās stundas ir vieglākas aktivitātes; ja cilvēks ir izcili satrenējies uz produktivitāti n shit, tad 6 h dienā, bet nu arī ne visu laiku.
3. Pārējais laiks ir izcili piemērots aktivitātēm, kas savāc, nomierina, iepriecina, veicina sociālās saites utt., tostarp tā var būt arī ēst gatavošana, kopīgas vakariņas etc; bet šeit ir svarīgi darīt to, kas patīk un interesē, outsorsēt to, kas nepatīk un neinteresē, un neputrot sev galvu ar "kādam priekš manis ir obligāti jādara x, citādi pasaule sagrūs"

So, normālā situācijā white collar/professional vīrietim ir nevis jāstrādā no 8 līdz 18iem un pēc tam jāierodas mājās ar prasībām pēc rijamā un TAGAD, bet gan pašam jāmenedžē savs darbs tā, lai ikdienā pēc atgriešanās mājās var pagatavot ēst vai pasūtināt ēdienu uz mājām, vai aiziet paēst restorānā, vārdu sakot, būt pašpietiekamam cilvēkam, kas spēj organizēt ne vien darba laiku, bet arī laiku pēc tā.
Ditto arī sievietei.
Var būt *nedaudzi* izņēmumi, parasti tad, ja cilvēks ir neiroatipisks - nu, piemēram, ja cilvēks ir kaut kur autisma spektrā, var būt tā, ka vislabāk, ja ēdienu sagatavo kāds, kas to māk darīt (nu tur "kartupeļi nedrīkst pieskarties gaļai, turklāt kopš šī brīža es neēdu neko, kas ir zaļš").

Bet. Iesēdusies ideja "īstam vecim dzīve ir tik drausmmīgs darbs nonstopā, ka nav laika paēst, kur nu vēl ēdienu pagatavot" eventuāli ved pie milzīgām problēmām tieši vīriešiem (tb nespējas realizēt maskulinitātes ideālu, kuru patiešām nevar realizēt), un šito te ar siltām pusdienām nevar salabot.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?