kjiimikjis ([info]kjiimikjis) rakstīja,
Pirmkārt jau, tas ir pilnīgi bezjēdzīgs koncepts no praktiskā viedokļa, jo neko nemaina mūsu pasaules izpratnē. Būtībā, tas, ko mindbound teica.

Otrkārt, no teorētiskā viedokļa, pat pieņemot, ka eksistē kaut kāds dievs, kuru nevaram detektēt vai izprast ne mazākajā mērā, ir acīmredzami, ka pastāv bezgalīgs variāciju skaits jebkurai šī dieva īpašībai. Attiecīgi, iespēja, ka ir pareizs kāds minējums par to, kāds šis dievs ir, ko viņš grib, kā mums būtu jārīkojas (pieņemot, ka tāds ir), utt, ir bezgalīgi maza. Līdz ar to, pat "mīļā miera labad" šo konceptu neatmetot, mēs neiegūstam neko arī tajās jomās, kuras nav dabaszinātņu redzeslokā.

Treškārt, pasaules vēsturē ir bijusi vesela kaudze dažnedažādu dievu, kuru apraksti ir nesavietojami atšķirīgi, un itin visi no tiem ir bijuši izdomāti kaut kādu tolaik nezināmu parādību skaidrošanai. Koncepts, kas radīts, lai aizbāztu to caurumu, kuru rada apziņa, ka mēs kaut ko nezinām vai nesaprotam. Attiecīgi, dievi tiek izdomāti un tiek atmesti, kad vien kādam ienāk prātā. Šis koncepts tātad neko nedod, tikai liek cilvēkam sajusties labāk par to, ka nebija jāparausta pleci.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?