crescendo ([info]crescendo) rakstīja,
Beisik vēlme ir nemirt, jo īpaši nemirt riebīgā veidā.

Matemātiski risks mirt teroraktos joprojām ir zems. Tas, ka prese tevi ir iebaidījusi un dēļ regulāriem atkārtojumiem tas sāk izskatīties par lielu risku ir normāla parādība, bet tam var tikt pāri. Tas nav objektīvi liels risks. Pat UK, kur teroraktu ir padaudz, nāves risks teraktā joprojām ir stipri zemāks nekā IRA aktivitātes laikā. Vai, piemēram risks dzīvam sadegt tāpēc, ka dzīvo lēti siltinātā ēkā.
'nav liels' nenozīmē, ka nav jāpieņem mēri tā novēršanai - bet 'slēgt visas robežas un apturēt visu cilvēku kustību' ir nesamērīgs, radikāls risinājums.

Kultūru līdzība ir stipri sarežģītāka, kā tu to te mālē. Jā, sorry, vēlreiz IRA - bet labu veiksmi pamatot kā IRA radījusī kultūratšķirība ir kaut kā objektīvi lielāka, kā starp Ukraiņiem un Poļiem, bez pamatīga cherripickinga. Ja vien secinājumus neizdari no 'nu, šobrīd sadzīvo' kas ir mānīgi - ja Polijas ksenofobija turpinās eskalēties un vienā brīdī sāksies nopietnas problēmas arī ukraiņiem (ne, ka šobrīd viss ir saulaini) - tad pēkšņi atcerēsies, ka vispār tur vēsturiskas nesaskaņas, valodu grupas tomēr citas un reliģijas šizma sena? IRA šobrīd nerada problēmas, jo Ziemeļīrija maģiski kļuva homogēnāka? Līdzīgāka?


>nevajag man te ''bet viņi taču nabadziņi ir nabadzīgi un atstumti''.
tu rej pie nepareizā koka. Tas nav tik vienkārši kā 'maz naudiņas' un 'pašizolējas', sociālā atstumtība ir sarežģītāks process un grupas demonizēšana tur spēlē daudz skarbāku lomu. BTW par 'nabadzīgi migranti no DA nez kāpēc neradikalizējas' tu te maldīgi cherry picko stereotipus Eiropā nē, ASV gan. Par Indiju labāk pat nesāksim.

Radikalizējas jau vienmēr tikai neliela daļa.





(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?