gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
Es jau nezinu kas tavā uztverē skaitās ''atpalicis''. Mūsu domas šajā sakarā visdrīzāk stipri atšķiras. Par burbuli ir aizgājušas visas mums zināmās. Ja tev ir kāda, kas nav aizgājusi, tad tas drīzāk būtu apspriedes vērts.
Man piemēram šķiet valstis, kas ļauj savus iedzīvotājus slaktēt svešzemju parazītiem, lai daži justos morāli pūkaini ir atpalicības pazīme. Finanšu burbuļi un nepārtraukta dzīvošana uz parāda arī nav diez kāds sasniegums. Preses pārvēršanās valdību propagandas ruporos ir atpakaļrāpulīgs fenomens.
Nu jā, mums ir daudz dažādas mantiņas izklaidei un eskeipismam. Samēra daudz izklaides iespēju, laba informācijas pieejamība (ja prot meklēt). Bet lai kādas nebūtu tehniskās iespējas, tās neko daudz nelīdz, ja cilvēki kopumā zaudējuši vēlēšanos izdzīvot un aizstāvēt savas vērtības, kas ir attiecīgās civilizācijas stūrakmeņi. Simptomātiski, ka tieši tie, kas sevi uzskata par ''progresīvajiem'' flirtē ar naidīgām ''backwards'' kultūrām un aizstāv sajaukšanos ar tām. Kaut kā ne visai progresīvi, ja tomēr uzskatam savas izlolotās vērtības par progresa kroni. Man tās izskatās pēc kolektīvas apātijas pazīmēm, kas raksturīgs kultūrām norieta periodos. Nespēja vai nevēlēšanās cīnīties par sava pasaules redzējuma prezervāciju.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?