creature ([info]creature) rakstīja,
@ 2006-04-27 21:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par ekranizācijām, Par "Meistaru un Margaritu"
Ir tādas modernas lietas, kuras ik pa laikam uzpeld, par kurām runā visi jaunie un laimīgie un kuras tu, nabags, vai nu saproti, vai nesaproti. Pēdējā laikā (nu jau gan tas mazliet mazinās) visi kā aptrakuši ar krievu seriālu "Meistars un Margarita". Ak, jā, jā, Bulgakovs, ak, jā, jā, tik tuvu grāmatai. Grāmata, protams, izcila, tieši tāpēc seriāls un visa ap to saceltā ažiotāža mani mazliet ieinteresēja. Mēģināju pat viņu paskatīties un secināju - negribu bojāt filmu par "Meistaru un Margaritu" manā galvā. Nesaku, ka seriāls slikts, tik daudz nebiju spējīga noskatīties, lai izdarītu šādus secinājumus, vienkārši man nav vajadzīga nekāda šīs grāmatas ekranizācija. To lasot, es visu uztvēru „pa savam”, spēlējos ar tēliem „pa savam”, un viens cilvēciņš man piedāvā skatīties „pa viņam”, bet tas iedragā manu „pa savam”. Tā kā šoreiz atturēšos, atturēšos, jo man ar Bulgakovu patīk runāt privāti, bez starpniekiem.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]angellore
2006-04-27 22:26 (saite)
Zini, ekranizācija ir super. Biju lasījusi arī pirms tam, bet tagad izlasīju vēlreiz. Tomēr galvenais ir tas, ka līdz ar mani grāmatu lasīja (filmas iespaidā) arī tādi, kas pirms tam par tādu darbu vispār nekā nezināja... Tas jau ir galvenais seriāla nopelns:P

(Atbildēt uz šo)


[info]angellore
2006-04-27 22:30 (saite)
Btw, šajā sakarā ir tapis arī viens dokumentāls gabals par M@M, vai esi redzējusi? Mani patiesi ieinteresēja:) (Ja gribi, varu ieraxtīt)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]creature
2006-04-28 11:42 (saite)
O - dokumentāls gabals mani intersē vairāk, neesmu redzējusi...Par kādu tēmu tas īsti ir (precīzāk)? Kad uzņemts?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]angellore
2006-04-28 18:00 (saite)
Uzņemts pēc šī krievu seriāla nofilmēšanas, runa par vēsturiskajiem apstākļiem, kas ir kā prototips utt. Baigi incanti:)) Pats Bulgakovs, protams, Meistars, viņa pēdejā sieva - Margarita, Volands - Staļins utt.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]creature
2006-04-29 13:37 (saite)
kā to filmu sauc?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]begemots
2006-04-28 08:52 (saite)
Filmu redzējis neesmu, bet pāris vārdus teikt gribētu... :)

Man te paziņas filmu salielīja, taisījos slinki noskatīties, kad uz manu pusi būtu atnākusi, palasīju RL un nospriedu, varbūt ka arī tiešām neskatīties, pat ja atnāk.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?