Ņemot vērā, ka šis ir mans pirmais pīlādžu ievārījums, recepte nav pārbaudīta un es neko negarantēju. Sakombinēju dažādas lasītas un uzklausītas receptes un rīkojos šādi:
1) Pīlādžus salasa, tīra un šķiro, tiek vaļā no neglītajām un iepuvušajām ogām, kā arī no vabolēm un sīkiem gliemezīšiem.
2) ogas un nakti iemet saldētavā, lai dabon "salnu" (šito vai aizvietot ar mērcēšanu), jo jātiek vaļā no liekā rūgtuma.
3) Pieņemu, ka bez tā var iztikt, bet savā iesācēja centībā ogas vēl arī uz mirklīti paturēju verdošā ūdenī, tipa tā kā blanšēju, bet man šķiet, ka tas nav ļoti būtiski.
4)Uz 1 kg pīlādžu ņem 1 kg cukura un glāze ūdens, savāra cukura sīrupu, saber iekšā ogas, uzvāra, noņem putas.
5) Te nu sākas eksperimentālā daļa. Grāmatas iesaka vārīt pīlādžus lēnām un vairākos piegājienos ar vairāku stundu pārtraukumiem. Es darīju tā: vakarā uzvārīju pirmo reizi, no rīta otrā piegājienā uzvārīju līdz galam un sapildīju burkās.
Garšo ļoti labi, nezinu, kā būs ar izturību.
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: