citronmeetra ([info]citronmeetra) rakstīja,
@ 2009-04-09 12:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garšas
Es arī gribu parunāt par šīsdienas tēmu - garšām. Redziet, es esmu visēdājs, kam viss garšo. Es pati par to brīnos. Ņemot vērā manu sīko, kaprīzo ķermeni, mazo vēderiņu un visāda veida izlutinātību, man vajadzētu ņergāties gar ēdieniem, neēst to un šito, kaprīzēties un šķobīties. Bet nekā. Man patīk ēst. Man garšo sāļi un skābi ēdieni, un saldumi, un gaļa, arī dārzeņi, pat putras garšo. Ar garšvielām un bez garšvielām. Labāk un sliktāk pagatavoti. Es pati gatavoju bez īpaša degsmes, man ir vienkāršas prasības pret ēdienu. Man ļoti garšo kaut kas tik parasts kā vārīti kartupeļi. No rītiem es ēdu biezputras. Jā, pat šķiet, ka man ir dotības tieši biezputru vārīšanā. Man garšo rupjmaize ar sviestu. Siļķes, speķis, sīpoli un ķiploki, lakrica un vēl citas lietas, kas dažkārt negaršo citiem. Es mierīgi varu ēst arī tādas dīvainības kā tās jocīgās fermentētās pupiņas, kuras nezin kādēļ uzturā lieto japāņi. Nav liela prieka ēst tādu staipīgu, šaubīgu masu, bet nav arī nekādas vainas. Arī zviedru pūdētā siļķe ir tā neko, ja vien pārāk neesaelpojas nepatīkamo smaku.
Dzīvus zirnekļus un tārpus es neēstu gan nekādā gadījumā. Viss pārējais, kas nav objektīvi pretīgs, manā uztverē ir ēdams.
Atceros, ka bērnībā es neēdu biešu lapiņu zupu. Neēdu un viss. Tagad man tā garšo pat ļoti.

Laikam jau tas ir labi, ka visu var ēst. Vienīgi bēdājos pat to, ka man nav īsti savas gaumes, savu mīļāko ēdienu, sava super ēdiena, kuru varētu svinīgi piedāvāt viesiem. Ēdienu pasaule ar savu garšvielu ķīmiju man šķiet noslēpumaina un aizdomīga. Man bail publiski kaut ko gatavot, jo šķiet, ka citiem tas negaršos. Kaut vai tādēļ, ka es ļoti maz lieku klāt ēdienam sāli. Daudz par maz, lai tas patiktu citiem.

Tas tā. Varbūt dēļ pilnmēness tuvošanās esmu patiešām grūtsirdīga. Jūtos bēdīgi kaut vai par to, ka nevaru piedalīties smalkajās garšvielu diskusijās. Man pārāk labi viss garšo.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]putnupr
2009-04-09 12:44 (saite)
waaj, cik feins ieraxts, paldies:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]citronmeetra
2009-04-09 12:47 (saite)
Lūdzu. Tikai es nesaprotu par ko.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]putnupr
2009-04-09 12:52 (saite)
_feins_ raksts! kaut kā pēdējā laikā cibā liekas kaut kas ne tā, kaut kas trūkst, bet te - tieši tāds raksts, kāds patīk:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]citronmeetra
2009-04-09 12:57 (saite)
Cibas zelata laiki ir aizgājuši. Kā kādreiz rakstīja skuka, anonymous, dienasgrāmata, maya! Kādi bija teksti, kādas domas! Un attiecīgi visi parējie arī saņēmās un rakstīja brīnišķīgus tekstus par dzīvi visā tās krāšņumā. Ai, kādi laiki bija! Tagad... tik vien tā asuma kā pastrīdēties par ēdieniem un kaķiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2009-04-09 13:07 (saite)
:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]asiize
2009-04-09 13:08 (saite)
jā..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kinskis
2009-04-09 13:22 (saite)
tiešām brīnišķīgs ieraksts. un lai nebūtu jākurkš par cibas aizgājušajiem laikiem (tolaik manis te nemaz nebija, nav īsti salīdzinājuma), tev zināmā mērā pievienošos - vakar, vai varbūt aizvakar bija kāds šīs pašas sērijas ieraksts par lielāko briesmeklību ēdiena šķīvī. un es nonācu pie līdzīgām domām, jo arī man viss garšo.
šodien beidzot attapos, ka tā gluži nav - kanēlis, lūk!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]citronmeetra
2009-04-09 14:29 (saite)
Varbūt man tā ir tikai vecumam raksturīgā sajūta, ka agrāk viss ir bijis labāk. Bet tomēr pirms gadiem pieciem, kad te sāku ielūkoties, manuprāt, ciba bija citāda. Ļoti iedvesmojoša. Vesela rakstoša pasaule. Tagd ir vairs tikai tādi īsi uzplaiksnījumi. Ir vēl arvien tādi, kas raksta pa īstam, bet kaut kas ir aizgājis pilnīgi un galīgi.

Par kanēli - tā ir viena mo manām mīļākajām garšām :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]annuska
2009-04-09 14:41 (saite)
man arī gandrīz viss garšo. izņemot medus jogurtu un tad vēl izteikti nekvalitatīvu ēdienu (mēdz gadīties dažās sabiedriskajās ēstuvēs). sāli es arī lieku maz un neciešu pārsālītu. nebēdājies par ēdieniem un par veco cibu arī - ir forši, ka tāds brīnums vispār ir bijis.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]annuska
2009-04-09 14:42 (saite)
ā, vēl arī slimnīcā gadījās pa kādai putrai, kas man ne visai, kaut vispār es putras ēdu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]citronmeetra
2009-04-09 14:51 (saite)
Tāpēc jau mēs saprotamies :)

Atceros medus jogurtu, es varēju ēst arī to mierīgi. Nekvalitatīvu ēdienu gan nē. Bet tas jau ir objektīvs iemesls.

Par veco cibu pārāk nebēdājos, bet arī neaizmirstu. Zelta laiki tomēr bija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeina
2009-04-09 15:01 (saite)
Man arī viss garšo :)
Tu tartargaļu (tb, jēlu liellopu gaļu) ēd? :) & nēģus?

Ar zviedru pūdētajām siļķēm man gan švaki gāja, dabūju iekšā tikai kopā ar šņabi. Bet gan jau, ja nebūtu nekā cita & būtu izsalkums, aizietu uz urrā

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]citronmeetra
2009-04-09 15:12 (saite)
Neatceros, vai esmu ēdusi jēlu liellopu gaļu, bet gan jau, ka ēstu, ja būtu jāēd. Nēģus ēdu gan. Aizdomīgi izskatās, bet tīri garšīgi.

Vispār gaļu cenšos ēst maz, jo žēl zvērus. Tā vispār man gaļa garšo dažādos veidos. Neesmu veģetāriete. Diemžēl.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?