Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2009-08-05 12:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
pamēģināju restaurēt trīspadsmitā gadsimta [skaitļa trīspadsmit īpašā maģija] baltijas reģiona ēdienkarti, apraudājos un atteicos no šīs domas, jo nomirt badā nevēlos - ar gaļām, zirņiem un skābputrām un ķimeni kā vienīgo garšvielu.
jāsavāra beidzot tkemali [būt saimnieciskai cibā ir soo last season, bet ēst ta gribas arī šosezon], благо mantojuma ietvaros ir iegūts arī tik latviskais šķūnītis, pilns ar burciņām, gadsimitiem krātām.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]drako
2009-08-05 13:52 (saite)
1195 gads. Pavasaris. Indriķa hronika:

"Pēc tirgotāju aizbraukšanas salieši (Salaspilieši) sveica pārradušos bīskapu ar Jūdas sveicienu un viņa garā, sacīdami: "Esi sveicināts, rabi!" un vaicāja cik Gotlandē maksājot sāls un vadmala."

Sāls ir vitāli svarīga sastāvdaļa organismam, barībai.

Primitīvās tautas, kuras nepazīst sāli viņas vietā izmanto ugunskura pelnus, ēdienu gatavošanā.

Dzīvnieki savukārt līdzīgi nāk uz degumiem laizīt pelnus.

Bet 21majā gadsimtā mednieki vienkārši barotavās izliek arī akmens sāli - dzīvniekiem.

Tā kā apgalvojums ka 13 gadsimtā te neviens nav pazinis sāli laikam īsti neatbildīs patiesībai, un kā jau teicu - ja nebija sāls, tad visdrīzākais, ka tika lietoti pelni.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2009-08-05 14:26 (saite)
par tiem pelniem interesanti. varētu būt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?