Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2019-10-16 11:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:darbs

mohalla assi (2018)

An idealist Sanskrit teacher deals with issues like commercialization of religion as things around him change and he struggles to keep up. But is he ready to pay the price?

ļ. priecājos, ka tieši šī filma noslēdz manu projekta daļu, kā arī par to, ka spēšu tai atvēlēt veselas trīs dienas, jo reāli nāksies pasvīst (par spīti tam, ka vismaz 100 titrus no 2000+ aizņem brēcieni har har mahadev!)

nespēju iedomāties, kas varētu būt filmas mērķauditorija - vēl skatoties domāju, ka šī filma indijā, visticamāk, neaizgāja (ieskatiens vikipēdijā to apstiprina - ieņēmumi ir mizerabli, turklāt pusgadu filmu vispār netika līdz skatītājiem, jo tiesa sprieda, vai tā neizskars pārmērīgi ticīgo jūtas), taču, par spīti visai skandalozitātei un neindiskumam, tā neaizies arī rietumos, jo pārlieku etniska, eksotiska, paģēr visai detalizētas zināšanas ne tikai par hinduismu kā reliģiju un filosofiju, bet arī par indijas 80.-90. gadu vēsturi. turklāt tā, visticamāk, nav laba filma - bet man ir grūti izvērtēt, tik ļoti atrauta tā ir no mana kognitīvā burbuļa. tomēr to ir trakoti interesanti skatīties (man). sanskrita skolotājs, kas satrakots bujānī pa brahmaņu kvartālu, cenšoties noskaidrot, kurš no viņiem ir noziedzīgi mielojies ar gaļu, jo uz ielas atradis nezināmas izcelsmes kaulus. tas pats skolotājs, kas padevies un ir ar mieru mācīt sanskritu baltajiem tūristiem un pat izmitināt viņus pie sevis, taču ir reāli izbesīts par prasību iebūvēt western style tualeti (atkal!). tas pats skolotājs, kuru visbeidzot atlaiž no darba, jo ir atrasts cits, kurš ir spējīgs mācīt gan sanskritu, gan angļu valodu. bārddzinis, ko kā suvenīru aizved uz asv 10 gadus vecāka baltā beibe, lai pēc sešiem gadiem atgrieztos kā guru barber baba (un viņi pat nav šarlatāni, viņi pēc pašu uzskatiem cenšas izbīdīt cēlus mērķus). ai, daudz visa kā.

jāizdomā, cik ļoti aprakstoši/skaidrojoši tulkot terminoloģiju. visdrīzāk, necik, jo nejaušības pēc tāpat neviens šo filmu neskatīsies (un, ja skatīsies, izslēgs pēc 5 min), bet zinātāji varētu būt aizskarti ar to, ka viņus uzskata par nezinātājiem



(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?