crescendo ([info]crescendo) rakstīja,
Re, pieminēji laukus. Tas, ko dara lauki, tā nav hipsterīgā atkritumu šķirošana, tā ir tālāk izmantošana + lieka atkritumu neražošana, kas tiešām ir ekonomiski un ekoloģiski. Atšķirībā no šķirošanas. (Kas, diemžēl, noved pie tādiem absurdiem, kā 'a kāpēc mums ofisā nav smukās recyclojamās papīra krūzītes? Mēs būsim zaļāki, ja mums būs recyclojamās krūzītes! Nē, mēs būsim zaļāki, ja katrs savu krūzīti dienas beigās ielikts traukmašīnā un nākamajā dienā lietos atkal. Yup, Londona.)

UK ir tā īpatnība, ka 20% iedzīvotāju saražo 80% atkritumu, 0.5% valsts teritorijas. Tb, tam, vai pārējais UK šķiro vai nešķiro nav nozīmes, politiku tāpat diktēs Londonieši, kas slīkst atkritumos. Uzsvars uz šķirošanu ir tieši urbānajās vidēs.

Līdzīga problēma ir Japānā - jā, viņi cītīgi šķiro, bet absurdo iepakojuma tradīciju dēļ, viņiem ir arī ārprātīgs atkritumu apjoms.


Vācija savukārt piedomā arī pie mazāk atkritumu ražošanas, ierobežojot visādas lietas, kas ražo varbūt pat pārstrādājamu, bet tik un tā nevajadzīgu atkritumu daudzumu. Tas ir tas, pareizais piemērs. Pudelīšu mešana pareizajās kastēs ir hipsterošanās, kas, labākajā gadījumā pievērš tavu domāšanu ekoloģijai vispār, bet, ja zaļā domāšana beidza ar pa rokai esošas pareizās formas miskastes izmantošanu, tad dižas ekonomiskas&ekoloģiskas jēgas tam nav.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?