crescendo ([info]crescendo) rakstīja,
'Vai vienmēr, kad ēd cilvēku gaļu' - nē.
'Vai tikai tad, ja jēlu?' - termiskā apstrāde, kas apstājas pirms pārvēršanas oglītē, prionus diži neietekmē. Tur nepietiek mazliet denaturēt, denaturācijas procesam ir jābūt ļooooti advancētam, lai garantētu, ka prioni ir beigti.
'Vai tas ir tikai mīts' - kā visi mīti, ar savu patiesības graudu - viens no zināmākajiem cilvēkos aprakstītajiem gadījumiem ir kuru, kas ir prionu slimība, kas izplatās kanibālistiskās smadzenes ēdošās jaungvinejas kultūrās (jo katras beigtās smadzenes apēd uzreiz vesels bars, tādejādi izplatās patālu).
Bet nē, izvairīšanās no smadzeņu ēšanas negarantē izvairīšanos no prioniem, vegānisms negarantē izvairīšanos no prioniem (wikipēdija apraksta kā kāmīši saķer prionu slimības no pļaviņas, kurā pavārtījušās mirstošās stirniņas... un nē, nevar nomazgāt, konkrētais prions pārvērta augu proteīnu prionā, kas attiecīgi darīja savu melno darbiņu tālāk kāmītī). Ok, mēs neesam kāmīši, bet pie zobārstiem ejam? Ejam. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3759065/ utt utjp.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?