| porcelāna lellīte (neraate) rakstīja, |
nav laika tagad lasīt tās tavas saites, bet ja par prionu kaiti no dzīvnieku gaļas: cilvēku pārtikā aizdomīgos dzīvniekus (ar ļoti nepārprotamām klīniskajām pazīmēm) neizmanto. ar pamatojumu, ka nav skaidrs vai to prionu proteīnu var pat ilgstoši termiski apstrādājot neitralizēt, jo tas viss ir diezgan specifiski. turklāt, pat pēc inficēšanās (invadēšanās?) ar prioniem līdz klīniskai saslimšanai var paiet pat 20, 30+ gadu. ir pētījumi par prionu saistību ar Alcheimera un parkinsona slimībām, bet man šķiet īsti rezultāti vēl nav gatavi
ja par pārtikas drošību: tādēļ ES teritorijā pie not.klīniskajām pazīmēm dzīvniekus kauj, gaļu iznīcina. vairs arī nav ļauts dzīvniekus piebarot ar kaulu, gaļas, asins miltiem tieši prionu draudu dēļ. un ir programmas (LV aitām pilnīgi noteikti, par citām sugām īsti nezinu), kuras veic ģenētiskās analīzes un veido pret skrepi (kas ir aitām prionu kaite, ja tā var teikt) izturīgas ģenētiskās līnijas
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: