brookings - Blighty [entries|archive|friends|userinfo]
brookings

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Blighty [Nov. 3rd, 2016|04:19 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Civil war?

Iespēja briest

"I fully agree that parliament, when it enacted the European Union Referendum Act 2015, intended to spend £100 million on an opinion poll that they were free to ignore if the right opinion was not given."
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:November 3rd, 2016 - 04:39 pm
(Link)
Kā man te saka gudri ļauži, tad tas viss ir tikai tups alārmisms un konspirācijas teorijas. Patiesībā viss ir totāli 100% kārtībā un nav par ko satraukāties. Un mazāk jālasot tabloīdi (kam es normālos apstākļos piekristu, bet šobrīd nav normāli apstākļi).
[User Picture]
From:[info]brookings
Date:November 3rd, 2016 - 05:07 pm
(Link)
Es jau pateicu draugiem un ģimenei pēc resultāta, ka Brexit nenotiks - 'viņi' to neļaus un viss. Tā ka esmu konspirācijas teorētiķis jau gadiem ilgi, šis (tiesas lemums) gājiens mani neparsteidz - a pārējiem ļaudiem? Nezinu - expect violence, manuprāt.
From:(Anonymous)
Date:November 4th, 2016 - 12:16 am
(Link)
Man liekas, ka violence nebūs.

Vairākums tomēr reāli grib palikt tajā Eiropā, un tas referenduma balsojums bija pārsteigums arī pašiem brexit atbalstītājiem.

Es nezinu, kāda atmosfēra ir šobrīd reāli gaisā Britānijas ielās, bet redzot, ko briti tagad runā forumos tīklā, es jūtu, ka tie, kam yes for brexit bija protesta balss, tomēr tagad ir sabijušies, ka oh fuck, šitais reāli notiek, un labprāt tomēr paliktu, ja vēl būtu tāda iespēja.

Tādu, kas joprojām ir ar stingru anti-EU nostāju ir mazākums, un, lai gan viņiem ir reāls pamats protestēt, ja viņus vienkārši noignorēs, es vienkārši neredzu, ka tas kopējais noskaņojums būtu tik spēcīgs, lai izvērstos masveida rioti.

Establišments kārtējo reizi visu noklusinās, kuš kuš, būs jau viss labi, un beigās visi kopīgi centīsies par to referendumu aizmirst, ja vien būs kāds legal loophole, kas dos tādu iespēju.

Es tiešām gribētu redzēt, kā tai visai glumajai mašinērijai kāda tauta reāli nopietni spēcīgi parādītu vidējo pirkstu un iestātos par savām, citādām vērtībām, bet man liekas briti nav tas gadījums. Pirkstu parādīja, bet pēc tam paši sakaunējās.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:November 4th, 2016 - 12:45 am
(Link)
Referendums gan parādīja, ka par Breksitu ir nedaudz vairāk nekā pret. Bet atšķirība ir neliela, tāpēc var teikt, ka aptuveni ir 50:50. Nezinu gan vai var tik droši apgalvot, ka šie skaitļi ir mainījušies.

From:(Anonymous)
Date:November 4th, 2016 - 01:24 am
(Link)
Jā, bet tur jau tā nianse ir tajā, ka ir jūtama tā daļa, kas referendumā pavilkās uz fuck you signāla došanu Eiropas globālbirokrātu sistēmai, nevis uz tiešām izsvērtu viedokli. Viņus, protams, brexit aģitātori sakacināja, uzspēlējot uz trāpīgākajām emociju stīgām, bet, kad mēnešos pēc balsojuma bilde iezimējās skaidrāka (kaut vai tas, ka nav jau īsti nekādu solīto 350 miljonu, ko pēkšņi pēc brexita novirzīt valsts veslības sistēmai), tad daļa sāka apjēgt, ka tomēr ir atkal jau manipulēti un apjāti, atkal jau upuri tieši tām pašām polittehnikām, pret ko patiesībā balsoja. Protams, ir pamatīga daļa, kas to domāja nopietni, un tos es varu cienīt, jo īpaši, ka viņi tagad ir visstulbākajā situācijā, jo viņu viedokli draud vienkārši aizmirst, izlikties, ka tāda nav bijis. Bet man šķiet, ka viņu nav vairākums un pat ne puse, tas 50:50 tomēr ir apstākļu sakritība, kad patiesībā balso par kaut ko citu nekā to, kas rakstīts referenduma jautājumā.

Līdzīgi ir tagad Amerikā. Ir ļoti daudz sistēmā vīlušos un izbesītu cilvēku, kas redz, kāda Hilarija ir establišmenta kuce, un viņiem sirdsapziņa saka, ka par tādu nevar balsot, jo pietiek, apnicis, un tāpēc ņem un izvēlas Trampu - ne jau tāpēc, ka viņš nāktu ar konstruktīviem piedāvājumiem, kā ko darīt, vienkārši kā fuck you, es šitos glumos pērkamos pidarasus vairs nevaru atbalstīt, re ku džeks, kas vismaz runā skaidri. Ja Tramps uzvarēs, Amerikai pēc tam būs tādas pašas paģiras kā britiem pēc referenduma. Jā, parādījām, ka sistēma besī, bet eu, paga, nav tomēr tas, ko īstenībā gribējām. Es neticu, ka hipotētiskā atkārtotā brexit referendumā šobrīd būtu jebkas tuvs 50:50, es domāju, ka būtu stabils vairākums par palikšanu. Es varu kļūdīties, jo skatos pavisam no malas, bet tāda man sajūta, redzot pēcreferenduma atbalsis internetos.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:November 4th, 2016 - 08:58 am
(Link)
Jā, bet tieši tāpat, spēlējot uz emocijām, tu mēģini pierādīt, ka cilvēki tagad ir mainījuši savas domas, lai gan nav nekā tāda, kas par to liecinātu.

Protams, ir cilvēki, kas maina domas, tādi vienmēr ir. Tad nu mēdiji viņus atrod, parāda, intervē, citē. Bet cik liels ir viņu skaits? Vai tiešām tas ir ievērojams?

Jo šobrīd parastajam strādniekam pēc Breksita balsojuma sakarā ar zemāku mārciņas kursu dzīve ir tikai uzlabojusies. Lielāks eksports, mazāks bezdarbs utt. Nav piepildījušās “baiļu operācijas” ļaunie pareģojumi. Dzīve iet tālāk.

Protams, ilgtermiņā Breksits, ja tāds notiks, būs nelabvēlīgs ekonomikai. Bet tā jau ir cita runa. Un naudas maisi, baņķeri un mēdiji, kas atrodas viņu kontrolē, zaudēs visvairāk, tāpēc arī viņi tagad tā ārdās.
[User Picture]
From:[info]brookings
Date:November 4th, 2016 - 09:30 am
(Link)
Arī nezinu, tomēr man liekās, ka tā fuck you attieksme aug jo viņiem ne tikai apnīk ES, bet arī Bremaineru 'more-intelligent-than-though' uzpūtība,

Viņi (Brexiters) lielākoties grib 'hard Brexit', jo grib kontrolēt imigrāciju (un 'fair enough'), un negrib, lai UK kļut federāla valsts - ja nedabūs to, par ko IR balsojuši, tad ... nū redzēsim.
From:(Anonymous)
Date:November 4th, 2016 - 09:49 am
(Link)
Jā, tā uzpūtīgā "par brexitu ir tikai muļķi" attieksme (taktika?) ir traka! Velk uz tādu fasādes demokrātiju, kurā tautai tomēr drīkst būt tikai viens pareizais viedoklis, citādi viņi ir stulbeņi un neskaitās. Tāda mutes aizbāšana var reāli nokaitināt. Bet man tomēr pagaidām liekas, ka līdz asinīm tur neaizies.
[User Picture]
From:[info]brookings
Date:November 4th, 2016 - 10:04 am
(Link)
Varbūt - vakar skatījos Britu TV raidījumus, un sajutu to specīgu smadzeņa mazgāsānu. Vai tā turpinās darboties? Sāku šaubīties.
From:[info]krishjaanis
Date:November 4th, 2016 - 04:13 pm
(Link)
Lol, lielais vairums ir par izstāšanos, vnk bija masīva mediju dezinformācijas un iebiedēšanas kampaņa, iedomājies, kāds būtu rezultāts, ja valsts vadošie mediji godīgi atspoguļotu situāciju, nevis nāktu klajā ar apokaliptiskiem scenārijiem un dažādām viltus nomelnošanas taktikām.
[User Picture]
From:[info]kbrgs_
Date:November 3rd, 2016 - 05:23 pm
(Link)
Man skiet, process vienkarsi ievilksies, tagad jagaida, ka parlaments ari pateiks go for it release the Kraken (the 50).
[User Picture]
From:[info]brookings
Date:November 3rd, 2016 - 05:39 pm
(Link)
Šaubos, ka būs kaut kāds 'go for it' - deputāti negrib (un negribēs) Brexit. ES ir politisks projekts un viņi ir daļa no tā.