blond

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
19:14: tomātu salāti
Šito mēs kaut kad Jerusalemē nošpikojām, bet:

- ņem fantastiski gatavos, sulīgos, saldos Latvijas tomātus, sagriez tādos kā parupjos rosola kubiņos

- piegriez klāt obligāti pētersīļus, neobligāti var papildināt ar baziliku, piparmētru, lokiem vai sīpoliem (bet ne ķiploku)

- papildini ar sīki sagrieztu čilli piparu diezgan lielā daudzumā

- drusku sāls un cukura

- tomāts izlaiž sulu, viss sastāvās kopā pusstundu un

VIENKĀRŠI MĒLI VAR NORĪT

(der kā piedeva jebkam)

Tags:

Comments

[User Picture]
From:[info]dooora
Date:8. Augusts 2013 - 21:54
(Link)
rīt uzšpickosim tālāk ;)
[User Picture]
From:[info]anonymous
Date:8. Augusts 2013 - 22:30
(Link)
Korianders, sarkanais sīpols!
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:8. Augusts 2013 - 22:40
(Link)
un ja vēl bulguriņu klāt, tad sanāk gruntīgs tabulē/tabūli.
mamma tikko sadeva visas ingrediņentes no sava dārza, nomm_nomm
[User Picture]
From:[info]anonymous
Date:8. Augusts 2013 - 23:11
(Link)
Mēs kaut kā to bezgraudu versiju esam iecienijuši, bet ar stipru stiprumu
[User Picture]
From:[info]blond
Date:8. Augusts 2013 - 23:54
(Link)
jā, ir versijas, bet šodien bija bez koriandera un sīpola, un pat tā bija garšīgi. galvenais noteikums - nekādas eļļas, nekādi etiķi - tikai tomāta dabīgās sulas un zaļumi, kādi nu pie rokas, un labi daudz čilli!
From:[info]bordeaux
Date:10. Augusts 2013 - 00:46
(Link)
Ienācu pateikt paldies par recepti. Uztaisīju šovakar, tomātiem klāt liku daudz čilli, daudz pētersīļus, ne tik daudz krūzmētras (droši vien nav pareizs tulkojums, bet piparmētra tā arī nav - arī saldena, bet maigāka, angliski sauc par spearmint, sarunvalodā gan vienkārši saka mint), sāli un cukuru. Neko citu, bet sanāca tik garšīgi, ka likās - jebkas cits būtu lieks.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:10. Augusts 2013 - 01:07
(Link)
Ticu! Un prieks, ka garšoja. Bet tās visas papildinātās versijas arī vērts izmēģināt.
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:10. Augusts 2013 - 18:32
(Link)
Sanāca ļoti labi. Paldies par recepti! Tikai viens jautājums - sāls ir vai nav jāliek klāt?
[User Picture]
From:[info]blond
Date:10. Augusts 2013 - 18:45
(Link)
Ir, ir, tur taču rakstīts:) Prieks, ka sanāca!
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:10. Augusts 2013 - 21:28
(Link)
Pagatavoju arī es, paldies!
[User Picture]
From:[info]blond
Date:10. Augusts 2013 - 23:47
(Link)
Forši! Tas ir pamats, ar kuru var improvizēt. Bet man garšo tā pavisam vienkārši.
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:11. Augusts 2013 - 00:16
(Link)
Nákamreiz likshu klaat mango.
Powered by Sviesta Ciba