tomātu salāti :
Šito mēs kaut kad Jerusalemē nošpikojām, bet:
- ņem fantastiski gatavos, sulīgos, saldos Latvijas tomātus, sagriez tādos kā parupjos rosola kubiņos
- piegriez klāt obligāti pētersīļus, neobligāti var papildināt ar baziliku, piparmētru, lokiem vai sīpoliem (bet ne ķiploku)
- papildini ar sīki sagrieztu čilli piparu diezgan lielā daudzumā
- drusku sāls un cukura
- tomāts izlaiž sulu, viss sastāvās kopā pusstundu un
VIENKĀRŠI MĒLI VAR NORĪT
(der kā piedeva jebkam)
Tags: ēšana
Šito mēs kaut kad Jerusalemē nošpikojām, bet:
- ņem fantastiski gatavos, sulīgos, saldos Latvijas tomātus, sagriez tādos kā parupjos rosola kubiņos
- piegriez klāt obligāti pētersīļus, neobligāti var papildināt ar baziliku, piparmētru, lokiem vai sīpoliem (bet ne ķiploku)
- papildini ar sīki sagrieztu čilli piparu diezgan lielā daudzumā
- drusku sāls un cukura
- tomāts izlaiž sulu, viss sastāvās kopā pusstundu un
VIENKĀRŠI MĒLI VAR NORĪT
(der kā piedeva jebkam)
Tags: ēšana
Comments
un ja vēl bulguriņu klāt, tad sanāk gruntīgs tabulē/tabūli.
mamma tikko sadeva visas ingrediņentes no sava dārza, nomm_nomm
mamma tikko sadeva visas ingrediņentes no sava dārza, nomm_nomm
jā, ir versijas, bet šodien bija bez koriandera un sīpola, un pat tā bija garšīgi. galvenais noteikums - nekādas eļļas, nekādi etiķi - tikai tomāta dabīgās sulas un zaļumi, kādi nu pie rokas, un labi daudz čilli!
Ienācu pateikt paldies par recepti. Uztaisīju šovakar, tomātiem klāt liku daudz čilli, daudz pētersīļus, ne tik daudz krūzmētras (droši vien nav pareizs tulkojums, bet piparmētra tā arī nav - arī saldena, bet maigāka, angliski sauc par spearmint, sarunvalodā gan vienkārši saka mint), sāli un cukuru. Neko citu, bet sanāca tik garšīgi, ka likās - jebkas cits būtu lieks.
Ticu! Un prieks, ka garšoja. Bet tās visas papildinātās versijas arī vērts izmēģināt.
(Reply to this) (Parent)
Sanāca ļoti labi. Paldies par recepti! Tikai viens jautājums - sāls ir vai nav jāliek klāt?
(Reply to this) (Thread)