blond

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
18:11: Ko pagatvot, kad nekā nav mājās. Nu, gandrīz nekā.
Gaidot Paulu, pagatavoju ļoti garšīgu tunča - sardīņu mērci pie pastas.
Kādi 3-4 sīpoli tiek sacepti drusciņā eļļas, tad pievieno 4-5 kubinos sagrieztus un nomizotus (bet var arī nemizot, tikai jāizgriež serdes) tomātus, kāperus, dažus mazos kaltētos čilli piparus, sasautē kārtīgi. Tad iegāž iekšā vienu bundžiņu tunča eļļā un vienu bundžiņu sardīņu eļļā (to eļļu gan pirms tam rūpīgi notecina). Sanāk ļoti zivīga un itāliska mērce.
Tas tāds bui-dui variants, bet varbūt kādam noder.
Pirms ēšanas var uzgriezt kādus zaļumus, piemēram baziliku, ja grib - var uzrīvēt arī Parmas sieru.

Upd.
Bija nenormāli garšīgi. Bet sapratu, ka pikantumam būtu labi pielikt klāt arī pāris saberztu anšovu. Īpaši, ja taisāt tikai no tunča - tad tas ir pilnīgi obligāti.

Tags:

Comments

[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:9. Septembris 2011 - 18:27
(Link)
baziliks un parmas siers padara ēdamu jebkuru ēdienu, kaut vai zeķes!
[User Picture]
From:[info]blond
Date:9. Septembris 2011 - 18:33
(Link)
šis ir labs arī bez parmas siera, bazilika un zeķēm:)
[User Picture]
From:[info]kants
Date:9. Septembris 2011 - 19:12
(Link)
mm, nekad neesmu neko gatavojis no sardīnēm - man bail no zivīm, kurās varētu būt asakas. bet šo varētu arī pamēģināt, tikai šausmīgi daudz sanāk:(
[User Picture]
From:[info]blond
Date:9. Septembris 2011 - 19:18
(Link)
nu paga, paga - asaku tais sardīņu konservos nav nemaz (tikai nepērc Latvijas vai Krievijas, bet itāļu). Un daudzumu jau var regulēt. Ja esi viens, uztaisi ar pusbundžu tunča, pusbundžu sardīņu. Neesmu mēģinājusi ar sardīnēm vien, bet domāju, ka arī ir labi. Ar tunci vien esmu gatavojusi, bet nav tik izteiksmīgi. Vispār jau visas sastāvdaļas pec gaumes un patikas.
[User Picture]
From:[info]kants
Date:9. Septembris 2011 - 23:33
(Link)
buržujam nabaga studentu nesaprast:d bez visa man pat lecskapja nav. kādi ciemiņi atbraks, bs jāpamēģina. kādu pastu?
[User Picture]
From:[info]blond
Date:9. Septembris 2011 - 23:39
(Link)
ak tu nabaga students!:)
Man bija svaigā pasta tagliatelle, bet derēs jebkuri "garie makaroni". Tie, tāpat kā konservi, sipoli un tomāti, ir saglabājami bez ledusskapja. Bet pārpalikumu otrai dienai var ielikt starp loga rāmjiem, nenoindēsies!
[User Picture]
From:[info]kants
Date:9. Septembris 2011 - 23:46
(Link)
hmm, varētu pamēģināt ar melnajiem (tinteszivs)spagetti.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:9. Septembris 2011 - 23:52
(Link)
noteikti būtu ļoti labi!
[User Picture]
From:[info]blond
Date:9. Septembris 2011 - 19:27
(Link)
bez tam, to var ēst divas dienas.un var arī nākamā dienā aukstu ar labu čabatas maizi.
[User Picture]
From:[info]virginia_rabbit
Date:10. Septembris 2011 - 01:46
(Link)
mums nekad laikam vienlaicīgi nav tik daudz produktu mājā :)
mēs par "nekā nav mājās" saucam rīsus ar kariju un soju, turklāt reizēm tos ēdam arī, kad "visi ir mājās". tāpēc, ka vienkāŗši garšo.
Powered by Sviesta Ciba