ummm

« previous entry | next entry »
Apr. 28., 2022 | 08:43 am

Nesen lasīju, ka tomāti dabiski satur ļoti daudz umami garšu jeb garšīgumu. Tos termiski apstrādājot, umami kļūstot vēl izteiktāks. Kombinācijā ar pievienotu saldumu un sāļumu tā varētu būt atbilde, kāpēc cilvēkiem ļoti garšojot tomātu mērce.
Man ir "uzkritiens" uz saulē kaltētu vai grilētu tomātu eļļā garšu. Esmu, protams, nezinātniski iedomājusies, ka noteikti sakars ar umami. Lai nu kā - tajā garšā ir kas tāds, ka varētu tos patērēt "visu mūžu" ("visu mūžu" ir atsauce uz manas draudzenes 6gadīgo puiku, kurš nesen man teica, ka viņu suns gribētu "lai viņu glauda visu mūžu").
Tags:

Link | piemet pagali! | Add to Memories


Comments {4}

rūsganais sprakšķis

(bez virsraksta)

from: [info]mufs
date: Apr. 28., 2022 - 09:16 pm
Link

es esmu tomātatkarīgais, izejot no sezonas - svaigu, kaltētu, mērcēs un sulās. nudien domāju, ka tur ir kāda atkarību rosinoša viela

Atbildēt | Diskusija


Bļanna Baklažanna

(bez virsraksta)

from: [info]bljanna
date: Apr. 28., 2022 - 09:57 pm
Link

Un, iedomājies?! ir cilvēki, kam negaršo tomāti! Izlasa no salātiem, nolasa no picas...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


rūsganais sprakšķis

(bez virsraksta)

from: [info]mufs
date: Apr. 28., 2022 - 10:24 pm
Link

Nuuu
Es arī mēdzu izlasīt, jo, lai arī neticu leduszivs gēniem, ir tomāti, kas tiešām garšo pēc fuj 😆

Atbildēt | Iepriekšējais


porcelāna lellīte

(bez virsraksta)

from: [info]neraate
date: Apr. 29., 2022 - 10:35 am
Link

viens zinātnieks pētīja, ka nakteņi izraisa atkarību, arī kartupeļus jo biežāk ēd, jo vairāk gribas, īpaši ja kopā ar svaigiem tomātiem vai ne līdz galam saceptus. diemžēl neko sīkāk neatceros, bet tas viss ir ķipa nopietni

Atbildēt | Iepriekšējais