ummm

« previous entry | next entry »
Apr. 28., 2022 | 08:43 am

Nesen lasīju, ka tomāti dabiski satur ļoti daudz umami garšu jeb garšīgumu. Tos termiski apstrādājot, umami kļūstot vēl izteiktāks. Kombinācijā ar pievienotu saldumu un sāļumu tā varētu būt atbilde, kāpēc cilvēkiem ļoti garšojot tomātu mērce.
Man ir "uzkritiens" uz saulē kaltētu vai grilētu tomātu eļļā garšu. Esmu, protams, nezinātniski iedomājusies, ka noteikti sakars ar umami. Lai nu kā - tajā garšā ir kas tāds, ka varētu tos patērēt "visu mūžu" ("visu mūžu" ir atsauce uz manas draudzenes 6gadīgo puiku, kurš nesen man teica, ka viņu suns gribētu "lai viņu glauda visu mūžu").
Tags:

Link | piemet pagali! | Add to Memories


Comments {4}

porcelāna lellīte

(bez virsraksta)

from: [info]neraate
date: Apr. 29., 2022 - 10:35 am
Link

viens zinātnieks pētīja, ka nakteņi izraisa atkarību, arī kartupeļus jo biežāk ēd, jo vairāk gribas, īpaši ja kopā ar svaigiem tomātiem vai ne līdz galam saceptus. diemžēl neko sīkāk neatceros, bet tas viss ir ķipa nopietni

Atbildēt | Iepriekšējais