ummm
« previous entry | next entry »
Apr. 28., 2022 | 08:43 am
Nesen lasīju, ka tomāti dabiski satur ļoti daudz umami garšu jeb garšīgumu. Tos termiski apstrādājot, umami kļūstot vēl izteiktāks. Kombinācijā ar pievienotu saldumu un sāļumu tā varētu būt atbilde, kāpēc cilvēkiem ļoti garšojot tomātu mērce.
Man ir "uzkritiens" uz saulē kaltētu vai grilētu tomātu eļļā garšu. Esmu, protams, nezinātniski iedomājusies, ka noteikti sakars ar umami. Lai nu kā - tajā garšā ir kas tāds, ka varētu tos patērēt "visu mūžu" ("visu mūžu" ir atsauce uz manas draudzenes 6gadīgo puiku, kurš nesen man teica, ka viņu suns gribētu "lai viņu glauda visu mūžu").
Man ir "uzkritiens" uz saulē kaltētu vai grilētu tomātu eļļā garšu. Esmu, protams, nezinātniski iedomājusies, ka noteikti sakars ar umami. Lai nu kā - tajā garšā ir kas tāds, ka varētu tos patērēt "visu mūžu" ("visu mūžu" ir atsauce uz manas draudzenes 6gadīgo puiku, kurš nesen man teica, ka viņu suns gribētu "lai viņu glauda visu mūžu").
(bez virsraksta)
from: mufs
date: Apr. 28., 2022 - 09:16 pm
Link
Atbildēt | Diskusija
(bez virsraksta)
from: bljanna
date: Apr. 28., 2022 - 09:57 pm
Link
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
(bez virsraksta)
from: mufs
date: Apr. 28., 2022 - 10:24 pm
Link
Es arī mēdzu izlasīt, jo, lai arī neticu leduszivs gēniem, ir tomāti, kas tiešām garšo pēc fuj 😆
Atbildēt | Iepriekšējais
(bez virsraksta)
from: neraate
date: Apr. 29., 2022 - 10:35 am
Link
Atbildēt | Iepriekšējais