ummm

« previous entry | next entry »
Apr. 28., 2022 | 08:43 am

Nesen lasīju, ka tomāti dabiski satur ļoti daudz umami garšu jeb garšīgumu. Tos termiski apstrādājot, umami kļūstot vēl izteiktāks. Kombinācijā ar pievienotu saldumu un sāļumu tā varētu būt atbilde, kāpēc cilvēkiem ļoti garšojot tomātu mērce.
Man ir "uzkritiens" uz saulē kaltētu vai grilētu tomātu eļļā garšu. Esmu, protams, nezinātniski iedomājusies, ka noteikti sakars ar umami. Lai nu kā - tajā garšā ir kas tāds, ka varētu tos patērēt "visu mūžu" ("visu mūžu" ir atsauce uz manas draudzenes 6gadīgo puiku, kurš nesen man teica, ka viņu suns gribētu "lai viņu glauda visu mūžu").
Tags:

Link | piemet pagali! | Add to Memories


Comments {4}

Bļanna Baklažanna

(bez virsraksta)

from: [info]bljanna
date: Apr. 28., 2022 - 09:57 pm
Link

Un, iedomājies?! ir cilvēki, kam negaršo tomāti! Izlasa no salātiem, nolasa no picas...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


rūsganais sprakšķis

(bez virsraksta)

from: [info]mufs
date: Apr. 28., 2022 - 10:24 pm
Link

Nuuu
Es arī mēdzu izlasīt, jo, lai arī neticu leduszivs gēniem, ir tomāti, kas tiešām garšo pēc fuj 😆

Atbildēt | Iepriekšējais