par ēdienu
« previous entry | next entry »
Dec. 7., 2018 | 05:09 pm
Kurš ēdiens jums ļoti garšo, bet nekad nesaņematies/neapņematies pats to pagatavot?
Man tā noteikti ir soļanka. Mani nomāc jau sastāvdaļu daudzums vien. Bet Kādu Dienu es pagatavošu.
Man tā noteikti ir soļanka. Mani nomāc jau sastāvdaļu daudzums vien. Bet Kādu Dienu es pagatavošu.
(bez virsraksta)
from: mufs
date: Dec. 8., 2018 - 12:20 am
Link
betnu,tākā man garšo dārzeņi, tas nav tik sarežģīti, viena lieta,kas man besī,ka jāpērk pa dārgo ir aukstāgaļa (un man garšo želejas daļa), normāla tā ir tikai ekošmeko
arī kotletes; es nemūžam netaisītu, bet tādas,kā pēc dzimtas receptes ir tiiiik labas
nu, un marinēti gurķi, tam tač ir mamma
vēl es nekad nesaņemos savārīt bietes,jo vartaču nopirkt,nepiededzinot māju; un kāpostus skābēt ar nevelk
Atbildēt | Diskusija
(bez virsraksta)
from: bljanna
date: Dec. 8., 2018 - 12:22 am
Link
Bet galertu es arī nekad neesmu taisījusi! Man vecmamma gatavo lieliskus. Viņai arī ir labākās kotletes pasaulē, man nekad tik gardas nesanāk.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
(bez virsraksta)
from: mufs
date: Dec. 8., 2018 - 12:48 am
Link
gaļu es gandrīz nemaz mājās negatavoju, taču riktīga trīcgaļa un kokletes garšooo... diemžēl pareizi gatavojošie ir gandrīz izmiruši
vēl jau arī tas,ka tas iet no paaudzes paaudzē,ka "es jau neko, vot vecmamma taisīja tāāāā"
grūti saprast,vai tā ir bērnības neatkārtojamā garša,vaitiešām kādas īpašas kotlešu iemaņas
ar "modernajiem"ēdieniem ir vienkāršāk,var improvizēt, jo nav,lielākoties, tāda standarta
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
Galerts!
from: summoned
date: Dec. 8., 2018 - 12:27 pm
Link
Tātad, ņem trīs cūkas pēdas (ja saldētas, ļoti vēlams atkausēt pirms tam) un sabāz apmēram 3l katliņā (nu, manā lielākajā katliņā ietilpst tieši trīs, tā ka...), aplej ar aukstu ūdeni, uzvāra. Kad kādu minūti vārījies, ūdeni nolej nafig, grāpīti rūpīgi izmazgā, nokasa no kājām visādas piesviluma un netīrumu atliekas, katru kāju vertikāli pārgriež uz pusēm, pamata locītavu var vnk pēc tam atlauzt vaļā (kopā sanāk sešas puskājiņas), liek atpakaļ katlā, atkal aukstu ūdeni virsū, lai kārtīgi pārsedz. Šoreiz, kad uzvārās, iespēju robežās noputo, klāt kādu prelimināru ēdamkaroti sāls, 8-10 piparus, 2 lauru lapas. Plītsriņķi nogriež uz tik mazu, uz cik mazu vēl turpina vārīties un atstāj pļukstēt stundas četras - principā, kamēr gaļa kārtīgi nobrukusi no kauliem un buljons, uzliekot uz auksta šķīvīša, dažās minūtēs sāk recēt. Izmakarē gaļu citā traukā, kad pirksti vairs nedeg, izmakarē lielākos kaulus, rūpīgi apskrubina, atdod suņam vai miskastei. Gaļu saliek šķīvjos/bļodiņās, nokalibrē sāli buljonam, pārlej pāri gaļai un noliek vēsā vietā sarecēt.
P.S. Pirmā ūdeņa noliešana laikam tiek izmantota tikai tad, ja tā ir cūkgaļa ar ādu, jo tad jāatbrīvojas no visādām pēcsvilinājuma detaļām, tāpat gadījumā, ja vāra mēli. Es šo principu (gaļu vārīt ~4h) izmantoju arī sagatvavojot buljonu zupas koncentrātu krājumiem - 1kg liellopa celis vai kaut kādu ribu čupa ir dod aromātisku buljonu un zupa netek ārā no burkas.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
Re: Galerts!
from: bljanna
date: Dec. 11., 2018 - 10:16 pm
Link
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
Re: Galerts!
from: summoned
date: Dec. 13., 2018 - 08:15 am
Link
Atbildēt | Iepriekšējais