black_robin ([info]black_robin) rakstīja,
@ 2023-02-25 19:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Matt Walsh.

Uztaisīja labu filmu un teica sakarīgas lietas - par to viņam paldies. Bet, laikam ir kāds limits tam, cik sakarīgs var būt cilvēks - kopš viņš kaut kad notvītoja, ka sievietes, kas uzskata, ka viņām vajadzētu būt kādai teikšanai aborta jautājumā ir "blood thirsty psychopaths" vairs nejūtos par viņu optimistiski. Arī tas, ka viņš kā cīnītājs pret cancel culture pats kancelē līdzīgi domājošos, kuri vienk nepiekrīt viņa pieejai, nav iedvesmojoši.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hedera
2023-02-26 08:23 (saite)
Kaut arī es tev kategoriski nepiekrītu par Matt Walsh filmu, man ir prieks dzirdēt, ka vismaz sieviešu reproduktīvās tiesības tev tomēr šķiet svarīgs jautājums.

Es jau iepriekš gribēju pajautāt - kādēļ šī fokusēšanās uz transsievietēm kā draudu sieviešu tiesībām? Pat, ja tev ir pilnīga taisnība par eksistenciāli apdraudēto sieviešu sportu, tas šķiet krietni maznozīmīgi, ja salīdzina ar konservatīvo vērtību pārstāvju nemitīgajiem centieniem ierobežot sieviešu tiesības teju visās dzīves jomās.

Arī tepat cibas mazajā politiskajā mikro-teātrī ir interesanti novērojumi: taviem ierakstiem jūsmīgu atbalstu pauž tādi vietējie patriarhāļi kā [info]gnidrologs "sievietēm jāatņem balstiesības", [info]resort "kuce, sūkā, anālais" un [info]mapats "ciba ir īstā vieta, kur padalīties ar savām fantāzijām par nevainīgām stirniņām un apokaliptiski motivētu apsēklošanu". Respektīvi, nav tie īstie personāži, kurus izvēlēties par saviem sabiedrotajiem sieviešu tiesību aizstāvībai.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mapats
2023-02-26 11:10 (saite)
Dirsēja joprojam meklē "kliedzošos homofobijas piemērus Latvijas politiskajā elitē", jeb joprojām nodarbojas ar tukšu diršanu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]black_robin
2023-02-26 11:25 (saite)
Protams, ka man tas šķiet svarīgi. Hiperbolizējot asv situāciju līdz maksimumam ir tā, ka konservatīvie grib, lai sieviete iznēsā izvarotāja bērnu, bet liberāļi grib izvarotāju ielikt sievietei blakus cietumā. Tur, kur dzīvoju patlaban pirmais par laimi nav aktuāls, bet otrais gan. Es par to plašāk uzrakstīšu vēlāk, piem, ka gender recognition certificate iegūšana jaunajā formā ká to bīda Skotija paredz, ka, lai likumīgi kļūtu par sievieti tev ir 3 mēn jādzīvo kā sievietei (ko tas nozīmē nav specificēts, tas nenozīmē neko) un nav vajadzīga ne disforijas diagnoze, ne operācija, tev vienk jāiet un jāsamaksā 5 paundus, pat nav jānoskuj bārda. Statistikā noziegumi tiek fiksēti nevis pēc dzimuma, bet dzimtes identitātes, NHS sūta ielūgumus transsievietēm uz cervical screeining un minēt bioloğisko dzimumu pacientam ir aizskaroši un transfobiski un tur ir vēl daudz par ko rakstīt.

Savukārt par atbalsta paušanu atcerējos citātu. "Anyone who makes themselves dependent on the fear of applause from the wrong side will began to remain silent at important moments and then also to lie."

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-02-26 13:26 (saite)
/minēt bioloğisko dzimumu pacientam ir aizskaroši un transfobiski /

Nu pag medicīna kā reizi ir viena no tām vietām kur dzimums (sex) ir svarīgs, jo dažādas iekšējās sekrēcijas, dažādi hormoni, galu galā dažāda anatomija => dažādas slimības, dažādas zāles.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hedera
2023-02-26 14:45 (saite)
Es domāju, ka sieviešu cietumu jautājums ir laba ilustrācija teicienam "aiz kokiem mežu neredz". Diemžēl, sieviešu cietumos notiek izvarošanas - uzraugi un uzraudzes izvaro ieslodzītās, ieslodzītās izvaro viena otru. Tāpat notiek arī vīriešu cietumos. Lūk, tas, ka cietumos tiek pieļautas izvarošanas - tā ir īstā problēma. Nevis tas, ka visos UK sieviešu cietumos kopā ir sešas pirms-operācijas transsievietes, kuras pagaidām nav nevienu izvarojušas, bet potenciāli varētu kādu izvarot. Virzīt likumu, kas realitātē ietekmēs šobrīd sešas personas, ir klasisks piemērs aktīvai darbības imitēšanai - jo risināt izvarošanas problēmu cietumos ir pārāk grūti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]black_robin
2023-02-26 21:19 (saite)
Nepiekrītu.

Šeit ir labs raksts, kas paskaidro situāciju cietumos un problēmu plašāk. Šaubos gan vai to lasīsi, bet, ja nu kas:


https://t.co/H8P0KmAkjz

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2023-02-26 21:28 (saite)
Mnjā, 21 lpp garu rakstu patiešām pašlaik nelasīšu. Ja vēlies, vari īsumā izklāstīt, kas rakstīts rakstā un kam tieši nepiekrīti manā komentārā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]divas_zosis
2023-03-14 18:31 (saite)
"Kur jūs bijāt astoņus gadus?"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-02-26 13:28 (saite)
/ teica sakarīgas lietas/

Kas ir sakarīgas lietas?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2023-02-27 08:49 (saite)
Lietas, kas nepatīk aptaukojušamies pedo žīdiem un resnām kaķu/vīna komunistēm visdrīzāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2023-02-27 13:00 (saite)
LOL

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-02-27 17:02 (saite)
Pirmdiena, kaltētājs, prasās pēc vēl, meitenes iet garām un neskatās virsū un vēl žīdi vispakārt

https://www.youtube.com/watch?v=KeAph-5qSsc

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?