Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

15. Aug 2016

23:47

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
(18 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:16. Augusts 2016 - 12:04
(Link)
Ņem vērā, ka ar Olimpiādi ievērojami pieaug nodokļu ieņēmumi, un vispār daudz vairāk naudas paliek valstī netiešā veidā. Tā kā šie parādi ir vienkārši fikcija, finanšu plūsmu nodalījums starp dažādām kabatām.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]dunduks
Date:16. Augusts 2016 - 12:23
(Link)
Reālais nodokļu pieaugums konkrētajā valstī var parādīties tikai uz iebraukušo rēķina (ok, paliek tipa ekonomikas sildīšana, bet nu, pirmkārt, tā nebūt vienmēr ir nepieciešama un līdz ar to dod pozitīvo efektu) un, lai arī Monreāla'76, nav LA'32, tomēr Kanāda ir ellē ratā un cilvēku mobilitāte 70ajos bija daudz, daudz mazāka kā šobrīd. Tā kā tie parādi nav fikcija.

OK, var uztvert infrastruktūru, t.sk. sportisko, kā ilgtermiņa ieguldījumu, bet arī šet bez Lillehammeres'94 nekas vēl saprātīgs neparādās.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:16. Augusts 2016 - 12:43
(Link)
Vienu laiku dzīvoju kādus divus kilometrus no Albērvilas spēļu bobsleja trases, tur visas lietas notikās, pasaules čempionāta posmi, tādā garā. Tāpat kaut kādas infrastruktūras celtnes bija saglabātas, pielāgotas vai nu slēpošanas kūrortiem, vai ļoti glaunai ciema sporta zālei. Bet, piemēram, olimpisko stadionu Albērvilā es velti meklēju, un tikai (ļoti vāji apmeklētā) olimpiskajā mūzejā uzzināju, ka viņu uzreiz pēc spēlēm nojauca. Kādu divdesmit gadu laikā visa olimpiskā slava bija izbalējusi, un Albērvila atkal bija tāds diezgan neievērojams miests kaut kur Savojā.
(Reply to this) (Parent)