Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

2. Jul 2012

08:32

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
(10 raksta | ir doma)

Comments:

From:[info]biezpientaure
Date:2. Jūlijs 2012 - 10:50
(Link)
Protams, es nemēģinu pamatot ka šim pakalpojumam būtu jāmaksā baterijas cena+20 santiki par nomaaiņu. Turklāt, ja lielākā daļa klientu aptvertu ka dārgāka baterija ilgtermiņā ir izdevīgāka, plūsma saruktu vēl vairāk.

Iespējams, tās ir pārdomas par amata izvēli. Ir sfēras, kurās cilvēki sūri mācās un pēc tam velta gadus lai izsistos uz augšu, un beigās pelņas % ir zemāks. Nezinu - konkurence, klientu informētāki par izmaksām. Jo mazāk cilvēku spēj kvalitatīvi atkārtot procesu, jo dārgāk tas izmaksā pircējam - bet baterijas nomaiņa ir pagalam vienkāršs process, salīdzinot ar, piemēram, zoba plombēšanu, kas (rēķinot minūtēs) pircējam izmaksā teju vai lētāk!
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]karuna
Date:2. Jūlijs 2012 - 10:59
(Link)
Sāc atklāt, ka arī kapitālismā algas vai ienākumu lielums jau nav gluži proporcionāls ieguldītajam darbam/spējām/izglītība ;) Divos vārdos – progresīvais nodoklis.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shanietis
Date:2. Jūlijs 2012 - 11:23
(Link)
Piemēro to progresīvo nodokli vispirms sev un ja šķiet, ka vēl pelni par daudz, tad labprātīgo ziedo valstij :) Vai arī maini pats tās baterijas, atver remontdarbnīcu, sēdi veikala stūrī un nečiepsti, ja reiz tāds izdevīgs bizness tas ir.
(Reply to this) (Parent)