Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

17. Nov 2010

22:52

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/354448-tiesa_liek_registret_bernam_vardu_otto_un_maksat_ls_500

Valsts nevajadzīgi represē pilsoņus pat sīkumos un tagad, lai kompensētu pafukātos Ls500, represēs vēlreiz - diez vai zaudējumus piedzīs no beztolkovijiem ierēdņiem kas ir tieši vainīgi, bet gan iekasēs nodokļos. Nu labi, ierēdņi nevar materiāli atbildēt par visām kļūdām, bet interesanti, kāds būs turpinājums.

Poll #17855
Open to: All, results viewable to: All

Kāds turpinājums būtu adekvāts?

View Answers

rājiens
1 (16.7%)

aizrotēt uz arhīvu slaucīt putekļus
4 (66.7%)

aizliegt strādāt amatā līdz mūža beigām
0 (0.0%)

apbalvot, pret lingvistiskajiem pervertiem ir jācīnās
1 (16.7%)

(7 raksta | ir doma)

Comments:

From:[info]spicausis
Date:17. Novembris 2010 - 23:20
(Link)
Man nav nekas iebilstams pret dzimtsarakstu nodaļas darbinieci, kas, visdrīzāk, ir apzinīga likuma burta kalpone, kura nespēj iedomāties likuma pārkāpšanu — un, par cik likumā ir ierakstīts, ka "tt" kombo vārdā nebūs, tad, lai cik tas neliktos šķērsām — viņa principiāli nereģistrēs tam neatbilstošu vārdu. Šādu attieksmi es viņai pārmest nevaru.

Bet, kas ir tā pēkšņi abstraktā "valsts", kas, tā vietā, lai sakārtotu problēmu, ir izgājusi uz "skrū jū" principu, tai būtu lietderīgi vismaz uzvārdus zināt.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]alefs
Date:18. Novembris 2010 - 14:17
(Link)
Piekrītu.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]observer
Date:17. Novembris 2010 - 23:31
(Link)
Turpinājums: vienkārši priecāties par tiesas precedentu un to, ka situācija ir noskaidrojusies (lingvisti - manjaki, ierēdņi - lohi), pie kam tas noticis tiešā veidā iztērējot nieka 500ls uz 1.5M nodokļu maksātāju. Varētu pieskaitīt arī tiesas darbināšanai iztērēto, bet to jau nav vērts skaitīt, jo tiesniešiem tāpat nekā cita ko darīt nav, kā vien tiesu spriest:).
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]svari
Date:18. Novembris 2010 - 08:08
(Link)
Mans īstais vārds ir Atis. Kā zināms, tā izruna ir [attis]. Vārds cēlies no ģermāņu vārda Otto. Kādreiz, kad par latviešu gramatiku cilvēkiem bija aptuvens priekšstats, to rakstīja arī "Attis". Cik var saprast, tagad mēs atkal varēsim ieraudzīt ko līdzīgu, piem., "Attis Lappa".

Protams, nekas nav akmenī iecirsts. Var, piemēram, vienoties par to, ka uz personvārdiem neattiecas pašreizējā latviešu pareizrakstība. Taču zinot, cik vājas pašlaik vispār ir latviešu valodas zināšanas, es tādu brīvlaišanu gan neatbalstītu.

(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]aizliegts_v
Date:18. Novembris 2010 - 15:03
(Link)
Nu, nav gluži tā. Attis jau labu laiku netiek lietots, atšķirībā no Otto. Kas arī bija galvenais arguments tiesā. Ja Otto pēdējos kaut kādus daždesmit gadus nebūtu reģistrēts, varbūt spriedums būtu pavisam cits.
(Reply to this) (Parent)
From:[info]grey
Date:23. Novembris 2010 - 10:26
(Link)
Lai cik dīvaini (neliberāli) tas skanētu, šoreiz esmu valsts pusē. Uzskatu, ka valstij ir jārūpējas un jāveicina latviešu un latviski izrunājami vārdi. Domāju, ka konkrētajā gadījumā valsts zaudēja, jo pati ne reizi vien bija nelikumīgi reģistrējusi citus "Otto" vārdus.
Domāju, ka likums nav jāmaina un ir jāievēro, citādi latviešu vārdi pamazām izzudīs.

---

A Swedish couple has been fined for failing to register a legally approved name for their seven-year-old child, who is presently called "Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116" (pronounced "/ˈalˌbin/"). They've offered to change the kid's name to "A," but the Swedish government says that won't do, either.

Because the parents (Elizabeth Hallin and an unidentified father) failed to register a name by the boy's fifth birthday, a district court in Halmstad, southern Sweden, fined the parents 5,000 kronor (US$682 at the time). Responding to the fine, the parents submitted the 43-character name in May 1996, claiming that it was "a pregnant, expressionistic development that we see as an artistic creation." The parents suggested the name be understood in the spirit of 'pataphysics. The court rejected the name and upheld the fine.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]arc
Date:6. Decembris 2010 - 19:35
(Link)
es esmu bremze, kas šeit ienāk tikai ik pa brīdim, bet nu nenoturēšos neiekomentējis...

reizēm Latvija cilvēktiesību ziņā šķiet viduslaikos iestrēgusi, kamēr, piemēram, tāda Argentīna straujiem soļiem vismaz liberālisma un cilvēktiesību ziņā tai strauji dodas garām.
(Reply to this)