belmondo ([info]belmondo) rakstīja,
@ 2009-03-22 23:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ciemos
Es biju ciemos pie ļoti jaukiem cilvēkiem. Un bija ļoti jauki. Bet pārdomas, kas manī radās ir diezgan smagas. Mēs protams aprunājām dažus paziņas (es pārsvarā, jo biju vienīgā iedzērusi mazliet konjaka.)
Un tagad es te sēžu un domāju par to kā cilvēki nemīlot sevi un nespējot atrast īsto, lielo mīlu partnerī, uzgruza šo nemīlestības prooblēmu bērnam, uzstādot viņam nesamērīgas prasības: piem: mīli mani labāk kā tavs sasodītais tēvs, vai esi gudrākais klasē, vai kļūsti slavens un bagāts, jo es tevis dēļ nepabeidzu augstskolu.
Un dažreiz viņi - vecāki, pat nerunā konkrētu valodu, vienkārši ļauj bērnam domāt, ka viņš vai viņa kaut kādā mistiskā veidā ir vecākus nodevis. Un tad nu šis bērns visu mūžu cenšas saviem idiotiem vecākiem pierādīt, ka viņš ir labs, kruts un nekādi nekad neliks viņiem vilties.
Viņš - bērns pat sasniedz zināmus augstumus savā profesijā, bet gandrīz nekad nav laimīgs personīgajā dzīvē, jo viņš taču nevar pievilt savus vecākus un atļauties būt kāds viņš ir un mīlēt to džeku, vai to melno, vai to resno, vai to krievu. Un tad tas loks sākas no jauna, jo to meiteni, balto, tievo un latviešu viņš patiesi mīlēt nevar, un viņa savukārt uzgruza šo pienākumu sevi mīlēt piem: savam dēlam. Un tā tas turpinās un turpinās. Viens vienīgs melu un izlikšanos murskulis, un varbūt, ka ir tādi, kuriem izdodas no tā izrauties. Noteikti, ka ir. Un nevienu nevar vainot, pat ne savus vecākus nē, jo visi viņi ir ļoti centušies. Vienīgi varbūt var apstāties un mēģināt saprast, ka šī ir mana vienīgā dzīve un tā ir jādzīvo man un nevis manai valdonīgajai mātei vai tēvam. Un tad piekāst bailes būt sliktam. Un lūgt Dievu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mazohists
2009-03-23 06:39 (saite)
Nu jau Tu apraksti galējo situāciju, kas tik tīrā un baisā veidā realitātē nemaz nepastāv. Es Tev te varētu minēt virkni piemēru, kur pat tad, kad vecākiem bērns ir bijis viņu neīstenotie sapņi, notikuši tādi brīnumi, ka aplauzušies ir gan vieni, gan otri.
Mans domāt, ka daudz kas atkarīgs no bērna, no vecāku audzināšanas veida, no satiktajiem cilvēkiem - vienvārdsakot, to ietekmējošās nianses ir tik daudz, ka bērnam vajadzētu dzīvot izolētam četrās sienās un neko nenojaust par brīvās gribas esamību, lai piepildītos Tevis aprakstītais variants.
Nav tik traki. :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]belmondo
2009-03-23 07:25 (saite)
Taisnība. Sen nebiju bijusi ļaudīs. Kad izeju, tad viss liekas sakāpināts un maksimāls. Kaut arī varu nosaukt vairākus variantus, kur izskatās, ka pieaugušus džekus tur pavadā māmiņa. Bet varbūt viņi paši grib. Vai arī: tikai izskatās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Nja.
[info]mazohists
2009-03-23 08:04 (saite)
Ir vīrieši, kurus pavadā tur māmiņas. Ir vīrieši, kuri ļauj uzmaukt cilpu kaklā sievām. Ir visādi. Tam nevar nepiekrist.
Vnk es pati esmu bērns, kam savā ziņā vajadzēja kļūt par vecāku nepiepildīto sapni un kurš vienā brīdī mainīja visu par 180 grādiem. Līdz ar to, ikreiz, kad tiek pieminēta šī tēma, manī mutuļo dusmas, jo labi apzinos - ja vien cilvēks grib, tad var, nemanipulējot ar vecāku audzināšanu kā ar visu nelaimju cēloni.
P.S. Manuprāt, ar retu iziešanu sabiedrībā šādiem novērojumiem ir visai maz sakara. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]belmondo
2019-04-17 15:51 (saite)
Šis ieraksts nav saprotams, ko autore grib pateikt. Kaut kāds inteliģentais tautoloģisms

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?