Pilnmēness nogurdinātie - Winds of change

About Winds of change

Previous Entry Winds of change23. Jul 2015 @ 10:53 Next Entry
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]rasbainieks
Date: 23. Jūlijs 2015 - 11:59
(Link)
man atkal šķiet drusku īpatnēji "aaa nēeee mēs te negribam tos jūsu hipsterus" – jums tiešām ir pretenzijas pret zolīdām kafejnīcām, inčīgām bodītēm un, pasargdies, kādu restorānu? kad mūs ar usni sāka nievājoši saukt par hipsteru karalienēm, mēs godīgi raustījām plecus – hipsteriem ir gaume un nauda, ļoti laba publika, labi klienti, what's not to like? vienīgais praktiskais daunsaids hipsterizācijai var būt (un var arī nebūt, kā nu sanāk) trū ģentrifikācija, kas izpaužas kā pamatīga cenu kāpšana īrei rajonā, bet par to kaut kā neviens neko nesaka.
[User Picture Icon]
From:[info]krii
Date: 23. Jūlijs 2015 - 12:05
(Link)
Hipsteri, protams, ir mazākais no iespējamajiem ļaunumiem, kas var līdz nepazīšanai mainīt mūsu apkārtni.:)
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 23. Jūlijs 2015 - 12:11
(Link)
Es vispār neizteicos, manuprāt, ne pozitīvi, ne negatīvi.

Bet ja reiz man kaut kā jānodefinē attieksme, tad man nav izteiktu iebildumu ne pret ko. Man vienkārši ir Bērnības Atmiņas par mierīgu, saulainu, putekļainu ieliņu teju pilsētas centrā, kur ir vairāki mazi, putekļaini veikaliņi un nekas īsti daudz nenotiek. Which I sort of treasure and am glad to see pointers to them extant.

Man nav arī nekādu iebildumu pret Miera ielu, kuru pirms tur neievācāties jūs, es nemaz neapmeklēju (un kuru post-MS vairs arī īsti neapmeklēju).

No worries?
[User Picture Icon]
From:[info]rasbainieks
Date: 23. Jūlijs 2015 - 12:43
(Link)
nu jā, mans "jums" nav tieši par tevi un tieši par šo ierakstu, vairāk par vispārējo nīgrumu, kas te nupat cibās ir uzbangojis par šo tēmu
[User Picture Icon]
From:[info]krii
Date: 23. Jūlijs 2015 - 12:51
(Link)
Manā ierakstā arīdzan nav nekāda nīgruma!
[User Picture Icon]
From:[info]rasbainieks
Date: 23. Jūlijs 2015 - 12:54
(Link)
aha, "ka tik nepārvēršas par otro miera ielu" :) (vēl jau ir zināma atšķirība starp tiem, kuri tai miera ielā paši ir bijuši, un tiem, kuri tikai no internetiem informāciju smeļ)
[User Picture Icon]
From:[info]krii
Date: 23. Jūlijs 2015 - 13:07
(Link)
Nē, mēs, iesūnojušie Avotielas pāķi, Miera ielu, kura ir precīzi 12 minūšu gājiena attālumā, pat Googles kartē nemākam sameklēt, kur nu! Nesiet ātrāk mums mazliet gaismas un informācijas.:)))
Labi, negrasos atkal izvērsti komentēt, ar kādām tieši emocijām ievadīts katrs mana ieraksta burts. Jebšu komentāri atkal sastāvētu no burtiem, bet, jo vairāk burtu, jo vairāk iespēju kādam personiski apvainoties par ikvienu no tiem.
[User Picture Icon]
From:[info]rasbainieks
Date: 23. Jūlijs 2015 - 13:24
(Link)
tas vienkārši ir mans novērojums gadu gaitā, tā kā esmu bijusi saistīta ar mierielu diezgan cieši – ir ļoti daudz cilvēku, kuri ir patīkami pārsteigti, kad beidzot apmeklē kādu no foršajiem iestādījumiem un atklāj, ka tur nemaz viss nav tā, kā viņu aizspriedumos pirms apmeklējuma. un jā, tie var būt arī cilvēki no blakus kvartāla.
[User Picture Icon]
From:[info]krii
Date: 23. Jūlijs 2015 - 13:29
(Link)
Es Miera ielā viesojos vidēji reizi nedēļā, tiesa gan ne katru reizi eju kādā no kafejnīcām vai veikaliem. Man ļoti patīk Miera iela. Patīk arī, ka tā ir tik tuvu.
Taču mans piemājas rajons man patīk tikpat ļoti un pavisam citu iemeslu dēļ.
Taču, kā jau teicu - ja pārmaiņas ir neizbēgamas (šņuk!), tad pārmaiņas hipsterīguma virzienā ir vismazākais ļaunums.
[User Picture Icon]
From:[info]rasbainieks
Date: 23. Jūlijs 2015 - 20:24
(Link)
zini, paskatoties uz tādiem komentāriem kā entelekts te zemāk, man kaut kā savelkas paralēles ar "sanāks te visādi svešie, apdraudēs mūsu tradicionālās vērtības" – ja tās tradicionālās vērtības var apdraudēt tādi dzīves sīkumi kā linu tarbas un kafija, tad bēdīgi ir ar tām vērtībām :)

pie viena pajautāšu arī tev kā vienai no viedokļu līderēm šajā lietā – a no kurienes vispār stress par to, ka avotu ielai tūliņ būs kirdik?
[User Picture Icon]
From:[info]krii
Date: 23. Jūlijs 2015 - 21:15
(Link)
Nomierināmies, lūdzu, visi, nekāds kirdik nebūs.:)
Vienkārši es aizdomīgi bieži esmu pasākusi manīt starp apiņoti-vanagotajiem proletāriešiem līkumojošas hipstermeičas uz mājsaimnieču veļļukiem, kā arī jaunekļus, kuri izskatās tā, it kā no rītiem nevis lāpītos, bet strēbtu smūtijus. Daži šādi eksemplāri ievākušies arī manā mājā, pat manās kāpnēs.
Viņi nenoliedzami ir jaukāki par lielum lielo daļu proletāriešu.
Tāpat esmu pamanījusi atveramies "Bolderāju", vai kā nu to ūķīti sauca. Tas arī ir ļoti jauki.
Tāpēc vakaros, staigādama ar suni, reizēm iztēlojos, ka šīm pirmajam bezdelīgām pievienojas simti citu, gar namiem izkaras Mierielas krāsainās lupatiņas, parādās hennas tetovējumu saloni un svaigēdāju salātbāri, velosipēdu novietnes un citi civilizācijas labumi, bet apjukušie proletārieši ar apinīšiem, heroīniķi ar savām špricēm un Lienes ielas maukas lielos kāšos migrē gar Pāvila baznīcu uz Grīziņkalnu.
Kā jau teicu - nesaku, ka mani šāds scenārijs ļoti biedētu. Esmu pieradusi dzīvot pārmaiņu laikos.:) Turklāt tas tiešām man dotu iespējas vēlāk teikt - es mīlēju Avotielu, tad kad tas vēl nepavisam neskaitījās stilīgi - tad, kad neviens no šiem tirliņiem savu degunu tālāk par Čomski nebija pabāzis. Tātad esmu trūhipsterīgāka par jums visiem kopā.:)
[User Picture Icon]
From:[info]helvetica
Date: 23. Jūlijs 2015 - 19:26
(Link)
Avotielas apkartnei ir sava kultura, pieprasijuma radits piedavajums dazadas formas iestazu un iespeju veida. Jaunais vilnis tagad ir no serijas "mes jums atnesisim kulturu". Kulturkoloniali kka. Protams, ka labi, ka attistas, protams, ka tas attistisies un paliks, bet man ka avitielas lietotajam negribas muerielu vol2.
[User Picture Icon]
From:[info]rasbainieks
Date: 23. Jūlijs 2015 - 19:36
(Link)
tu tiešām tici, ka cilvēks, kurš ver vaļā savu kafeni/bodīti/whatever, domā nevis par to, cik viņam konkrētajā vietā maksās īre un komunāļi, kāda būs apmeklētāju plūsma, cik droši konkrētajā vietā vispār ir, bet par to, lai kādam atnestu kultūru? nopietni?
te vispār jājautā, no kurienes vispār aug kājas bailēm, ka avotiela tūliņ tiks pārhipsterizēta un tur krāsos gumijniekus vai ko tur? no tā, ka tur viena tāda bolderāja ir atvērusies? ja tas vispār pieņems kaut kādu masveidīgumu, tas nozīmē, ka avotiela tiek vērtēta kā piemērota sabiedriskajai dzīvei, ko, protams, var arī neuztvert kā komplimentu. vienīgais risks nākotnei ir tas, ka iedzīvotāji un arī vietas var tikt izpraisotas no rajona atkal ārā (kas, starp citu, tieši šobrīd notiek mierielā)
[User Picture Icon]
From:[info]helvetica
Date: 23. Jūlijs 2015 - 23:57

bukpal says

(Link)
Es neko nedomaju un nekam neticu - zinu tikai, ka chomskis vairs nav kupica starp Rigu un Rigas pavederi un man besi, ka civilizacija ir atvakusies lidz manam slieksnim, kuru es parbidu un parbidu aizvien talak, lai varetu netrauceti pavalaties ieks filth.
[User Picture Icon]
From:[info]rasbainieks
Date: 24. Jūlijs 2015 - 11:48

Re: bukpal says

(Link)
pārmaiņas! cik pretīgi! aizvāciet tās savas pārmaiņas!
[User Picture Icon]
From:[info]helvetica
Date: 24. Jūlijs 2015 - 00:01
(Link)
1) kichigas bodes nu jau ir atsaverusas lidz pat avotu/bruninieku sturi.

2) sabiedriska dzive avotiela ir visu laiku bijusi, halo!, parejosas un neparejosas kafejnicas, krogi, gadusniki un veikali, sakot no humpalniekiem lidz gourmet etc. Vietejie cilveki tas/tos lieto.

Bet, nu, ja, savu redzejumu izklastiju komentaru augstak.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba