Pilnmēness nogurdinātie - All you need

About All you need

Previous Entry All you need12. Mar 2015 @ 09:04 Next Entry
If you get run over today and you break your hip, you will probably be given diamorphine, the medical name for heroin. In the hospital around you, there will be plenty of people also given heroin for long periods, for pain relief.

The heroin you will get from the doctor will have a much higher purity and potency than the heroin being used by street-addicts, who have to buy from criminals who adulterate it. So if the old theory of addiction is right -- it's the drugs that cause it; they make your body need them -- then it's obvious what should happen. Loads of people should leave the hospital and try to score smack on the streets to meet their habit.

But here's the strange thing: It virtually never happens. As the Canadian doctor Gabor Mate was the first to explain to me, medical users just stop, despite months of use. The same drug, used for the same length of time, turns street-users into desperate addicts and leaves medical patients unaffected.

http://www.huffingtonpost.com/johann-hari/the-real-cause-of-addicti_b_6506936.html
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]kautskis
Date: 12. Marts 2015 - 09:42
(Link)
Bet vēl viens izdevums apgalvo, ka pacienti tomēr uzsēžas gan uz heroīna.
[User Picture Icon]
From:[info]extranjero
Date: 12. Marts 2015 - 09:54
(Link)
Tomēr šķiet, ka tas nav tik daudz par to, ka pacienti uzsēžas, bet vairāk par to, ka adikti iet pie ārsta, lai dabūtu opioīdu recepti.

Droši vien, ka atkarīgs no personības. Bet ja cilvēkam ir kādas slimības dēļ lielas sāpes, tad viņam dod opioīdus, kamēr sāpju cēlonis ir novērsts vai arī cilvēks nomirst. Uz atkarībām vairāk tendēti ir tie, kam ir metālas problēmas, kas ir cits sāpju veids. Tā kā opioīdi neārstē šo sāpju cēloni, tad viņiem visbiežāk sanāk lietot, kamēr nomirst.
[User Picture Icon]
From:[info]kautskis
Date: 12. Marts 2015 - 09:59
(Link)
Jā, vispirms uzsēžas, jo opoīdus dāļā kā Halovīnu konfektes, pēc tam jau iet pie ārsta, lai dabūtu recepti.
[User Picture Icon]
From:[info]extranjero
Date: 12. Marts 2015 - 11:02
(Link)
Tas ir tikai tavs pieņēmums. Reāli visi cilvēki, ar kuriem esmu runājis par to, kā viņiem heroīna saņemšana slimnīcā ir bijusi visforšākā lieta dzīvē, nebija kļuvuši par narkomāniem.

Bet saprotu arī piesardzību, jo ir ļoti daudz cilvēku ar mentālām problēmām, depresiju utt. Ja viņi nonāk slimnīcā un saņem opioīdus, tad ir liela iespējamība, ka viņi kļūs par adiktiem. Tas vēlreiz apstiprina, ka problēma ir nevis opioīdu “brīvajā” pieejamībā, bet tajā, ka netiek ārstētas mentālās slimības, kā depresija utt.
[User Picture Icon]
From:[info]kautskis
Date: 12. Marts 2015 - 11:10
(Link)
Tas nav mans pieņēmums, šādi to izklāsta žurnāls, manuprāt. Ne?
[User Picture Icon]
From:[info]extranjero
Date: 12. Marts 2015 - 11:21
(Link)
Es lasīju žurnālu, un tur par šo aspektu nebija nekādu datu, tikai pieņēmumi. Vairums aprakstīto gadījumi bija par negodīgiem ārstiem, kas paraksta opioīdus apmaiņā pret monetāriem vai seksuāliem labumiem.
[User Picture Icon]
From:[info]dominika
Date: 12. Marts 2015 - 09:50
(Link)
ļ. interesanti!
From:[info]divi_g
Date: 12. Marts 2015 - 10:20
(Link)
Šķiet, ka tur nav pieminēts vēl tāds faktors kā deva un biežums - iespējams, medicīniski lietojot, tie ir saprātīgāki un mazāk atkarību izraisoši.
[User Picture Icon]
From:[info]phz
Date: 12. Marts 2015 - 15:06
(Link)
Paldies par atgādinājumu, ka jāizlasa tā grāmata (Chasing the Scream).
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba