Pilnmēness nogurdinātie - vārnu dzimta

About vārnu dzimta

Previous Entry vārnu dzimta3. Maijs 2012 @ 22:07 Next Entry
Kāreiz sēžam parkā uz soliņa, nevienu neaiztiekam; priekšā neapūdeņots pussagruvis baseins; bērni ņemās pa dubļiem un aiz muguras tiem siera bumbu paka.

Kādus trīs metrus tālāk nolaižas vārna, glūn apkārt un lēkā uz savām divām. Izpētījusi apkārtni lietišķi un klusi pielec klāt pakai, kas viņas pašas lielumā, pagrābj to knābī, ar visu paku pārlec kādus metrus tālāki prom no bērniem un tikai tur — vienā acīmredzami praktizētā vēzienā ķirurģiski precīzi to paku ar knābi uzšķērž, bumbas pa zemi, vārna uz brīdi autā par bagātību, kas no debesīm nokritusi (moš viņa līdz tam tikai parastos čipsus uzšķērdusi, a te kaut kādas mistiskas bumbas vāļajas).

Bērni arī pilnīgā autā par tādu nagļožu tikai tagad sāk ko protestēt un nākt tuvāk (vispār jau tāda labi barota vārna viņiem līdz ceļiem, nemaz nav tik droši), bet vārna atrisina dilemmu pakampjot vienu bumbu knābī un aiztinot nahren uz tuvajām eglēm.

Man laikam ar vārnam nav pietiekami daudz darīšanu bijis, bet vienmēr sajūta bijusi, ka tie ir forši blēži, ar kuriem varētu visu, ko vajag, sarunāt.






 
Tags:
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]zimbabve
Date: 4. Maijs 2012 - 10:11
(Link)
esi kādreiz redzējis, kā viņas sētas kaķus kaitina? o, tas tik ir skats!
[User Picture Icon]
From:[info]helvetica
Date: 4. Maijs 2012 - 10:11
(Link)
jā. pret mums bērnībā tika izvērsts vārnu terors, tā kā bijām savākuši sīko vārnu bērneli, ko tās no ligzdas nafig un lodžijā, kastē audzējām (pēc tam arī izauga un lidot iemācījās (skraidījām no 5. stāva un sētu to vākt un nest atpakaļ augšā) un aizlidoja, droši vien pabojājot vārnu populācijas genofondu) - terorizēja vēl kādu brīdi, kad jamā izaugusi un prom. kā arī viņas vēl kā suņi - savu paiku, ja nevar vairs apēst, norok. čotka vienā tādā areālā, nevis kur pagadās.
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 4. Maijs 2012 - 11:30
(Link)
pašu kļūda vien. vārnvedidīgajiem mazuļi savu pastāvīgo dzīvi kā reiz tā arī uzsāk, ka sāk pa pasauli apkārt vazāties vēl lidot nemākot, bet staigā, visur savu snurķi iebāžot, pats pametis ligzdu un nevis tiek izmests. pieaugušie tās dažas dienas seko līdzi mazuļa gaitām - baro un sargā. turklāt to dara ne tikai vecāki bet viss bars, kur ta sīkos paša spēkiem vien noganīt. nu bet kidnepings jau nevienai lopu sugai nepatīk. pat cilvēkiem bērnuzagļi persōnas non grata...
[User Picture Icon]
From:[info]helvetica
Date: 4. Maijs 2012 - 11:42
(Link)
:) varbūt tā arī ir, jādod tad pa biksēm sākumskolas dabas mācības skolotājām. bet to vārnulēnu mēs savācām dienā otrajā, kad tas bija krūmos un pakrūmē nolīgojies līdz pusapkritušam stāvoklim.
tagad būtu prātīgāki un ļautu dabai iet pašas gaitu (whatever it means)
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 4. Maijs 2012 - 11:51
(Link)
sākumskolas pedagōgs varēja arī nezināt. viņiem pašiem daudz ko no biolopoloģijas nemāca. lai vārnas neapvainotos būtu varēts vienīgi tam sīkajam ēst un dzert iedot (kādu 'miltu tārpu' sauju un ūdentiņu). kaut gan principā - dabā ir jāizdzīvo pašam. vai nu vai...
[User Picture Icon]
From:[info]ripp
Date: 4. Maijs 2012 - 12:21
(Link)
izklausās (un izskatās) pēc ziedoņdārza :)
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 4. Maijs 2012 - 12:22
(Link)
check! :)
From:[info]divi_g
Date: 4. Maijs 2012 - 21:49
(Link)
Vārnveidīgie ir pat aizdomīgi gudri priekš putniem.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba