akvavīta radinieks |
akvavīta radinieks | 23. Jan 2012 @ 18:59 |
---|
[Vientulīgās un nomaļās ārpilsētas ostērijās] viņš uzgāja pirmatnīgus un lētus (taču neticami gardus) ēdienus, tādus kā tā saukto “vārīto ūdeni”: vajadzēja tikai salikt zupas terīnē maizes šķēles un krietni salaistīt tās ar eļļu un apbārstīt ar svaigi samaltiem pipariem, tad trīs kvartās sāļa ūdens likt vārīties šķēlēs sagrieztus sīpolus, tomātu gabaliņus un paleju mētru, pēc divdesmit minūtēm to visu uzliet uz maizes, atstāt dažas minūtes savilkties, un tad vēl labi karstu celt galdā.
|
|
From: | blond |
Date: |
23. Janvāris 2012 - 19:16 |
|
|
|
(Link) |
|
Izklausās patiešām ēdami:) Latviešiem bija tomēr daudz primitīvāks tas ēdiens - aplēja rupjmaizi ar ūdeni, iegreiza sīpolu, un viss. Vai arī iebēra cukuru.
Nu, man arī gribētos cerēt, ka Eko izpēta tās lietas pirms raksta. :) Bet lūk, cik, interesanti, varētu būt tās "trīs kvartas"?
|
From: | blond |
Date: |
23. Janvāris 2012 - 19:30 |
|
|
|
(Link) |
|
Izskatās, ka kvarta ir tas pats, kas pinte, un pinte ir gandrīz litrs....Tad tur jāliek daudz maizes, bet maizei jau daudzums nebija norādīts:)
From: | petro |
Date: |
23. Janvāris 2012 - 19:50 |
|
|
|
(Link) |
|
Vai tad kvarta nebija ceturtdalja no kaut kaa? Piemeeram pintes.
|
From: | blond |
Date: |
23. Janvāris 2012 - 20:02 |
|
|
|
(Link) |
|
ceturtdaļa no galona
|
From: | lemurs |
Date: |
23. Janvāris 2012 - 20:56 |
|
|
|
(Link) |
|
ja tev šādi apraksti patīk, nepalaid garām laimīgo mirkli, kad tas pats apgāds laidīs ārā Eko krievu tulkotājas Kostjukovičas "Kāpēc itāļiem patīk runāt par ēdienu" (ar Ekucīša priekšvārdu lai!). tur visādu šitādu brīnumu ir pārpārēm, un man šķiet, ka Ekucis no viņas stipri ir iedvesmojies. tikai es nezinu, kad pienāks laimīgais izdošanas mirklis, jo grāmata jau sen ir samaketēta un gaida laimīgākus laikus.
Nē, nu man pārsvarā patīk Eko, ēdienu apraksti ir sekundāri. Bet šinī grāmatā jauki. :)
|
|
Top of Page |
Powered by Sviesta Ciba |