Pilnmēness nogurdinātie - Kam skanēs kas.

About Kam skanēs kas.

Previous Entry Kam skanēs kas.18. Dec 2011 @ 15:57 Next Entry
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]mufs
Date: 18. Decembris 2011 - 19:10
(Link)
skrūjū!
tas ir baigi viegls variants - domāt,ka dzīve ir netaisna. es domāju,ka tā ir vienkāršāk.
bet ja tev jādzīvo ar apziņu,ka pats visu esi salaidis dēlī, tad ko lai dara? jo,lai ko neteiktu, ir lietas,kuras nevar vairs pagriezt atpakaļ.
protams, pilnīgi jebkas tajā visā ir stiepjams bezgalīgi visos virzienos.

bet, atgriežoties pie Ichāka - zini, man nepaliek labāk no tā,ka tad,kad manis nebūs, teiks,ka es biju labs draugs un cilvēks.


pieeeedddood, man ir kārtējā verbāli emocionāā caureja. kamēr neviens neiebaksta vārīgajā vietā, viss ir vairāk kā labi, bet svētdienas ir tik foršas dienas,ka vakarā man nepietiek pozitīvisma.
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 18. Decembris 2011 - 19:34
(Link)
Well, tu paprasīji, es atbildēju. Un es varu runāt tikai no savas personiskās pieredzes.

Un te nav citas atbildes, manuprāt, kā tikai sekojoša. Ja esi "visu salaidis dēlī", tad ej un labo. Ja nespēj vai negribi labot, ej prom un dari ko citu. Dzīve ir tikai viena, tā pati var nebūt arī visai gara, un kūkot tajā tāpēc vien, ka kaut kādu gabaliņu esi salaidis dēlī, izklausās, piedod, bet pēc sirma bērnudārza. ;P

Gadījumos, kad runa ir, piemēram, par attiecībām, tas, protams, prasa, lai otrs cilvēks arī ir ar mieru labot; un tā kā reti kad ir ilgas attiecības bez _abpusējiem_ gļukiem, tad, protams, labot kaut ko var arī tikai tad, ja _abi_ saprot savus gļukus un ir ar mieru palīdzēt viens otram ar to labošanu kopā.

Bet citādi "nelabojamas" ir tikai divas lietas: nāve un veselība.

Ja tev nepaliek labāk no tā, ka citi cilvēki atzīst tevi par labu esam, tad man tevis, godīgi sakot, žēl. Jo tā ir sasodīti laba sajūta un nezinu pat, vai ir daudas citas ārējas lietas, kas ar to var sacensties. Tas, starp citu, arī nav kaut kāds mans izdomājums, bet gan biologu vai psihoneirologu pirms kāda laika jau atrasts fenomens -- dabiskās atlases gaitā gadu tūkstošu rezultātā mūs gandarī sajūta, ka darām, ko varām un ka tas nav tikai kaut kāds merkantils pašlabums, bet arī (labā nozīmē) patiesas rūpes par citiem.

Cita lieta, protams, ka "skaistums nāk" tomēr lielā mērā "no iekšām" un jārūpējas ir sākot ar sevi. Pašam sevi ienīstot un nepieņemot arī nevar mainīties.

Un visbeidzot MANAS verbāsās caurejas nobeigumā varu tikai vēl piebilst divas lietas.

Pirmā: kādā sarunā man kā ilustrāciju pieminēja gadījumu ar kādu meiteni, kas ievācās dzīvoklī, kurā bija tāda viduvēja nekārtība. Un divu mēnešu laikā viņa padarīja to par BAISU nekārtību. Citiem vārdiem, viena lieta ir tas, kur mēs esam, otra lieta, ko mēs par un ar to darām.

Otrā: no manas pieredzes, nav tāda hop-un-apkārt brīža, kad visa dzīve pārvēršās un kļūst laba, jo mēs sākam domāt pavisam citādi. Viss notiek lēnām un pa maziem gabaliņiem. Tieši tāpat kā nevar uztrenēties vienā dienā.

Thank you for listening to Radio Free Albemuth. Pīs.
[User Picture Icon]
From:[info]mufs
Date: 18. Decembris 2011 - 20:04
(Link)
jāaāā, pažēlo mani, par to jau arī ir viss stāsts :D

bet,ja pa punktiem, tad man ir ļoti daudz iebildumu:
1)tur jau tā lieta,ka katram mums ir savas personiskās pieredzes, BET, jo vairāk dažādas pieredzes mēs uzklausa, jo labāk kādreiz kautkad kautko sapratīsim.
2)ir dažādi dēļi un NAV visi labojami, ir vilcieni,kas aiziet, un neatgriežas, lūgtum ņemt vērā,ka man vairs nav 20. bet aiziet un darīt kautko citu, tas nav tik vienkārši,kā kautko pateikt. es,protams, daru kautko citu, bet tas nav tas. es nekūkoju, es daru, bet tas nedod gandarījumu
3)kāds vēl bulšits par attiecībām, tas izsāp un paiet.
4)par tiem citiem un to labumu. es esmu laba. un man patīk būt labai un man patīk,kad citi domā,ka es esmu laba , bet ar to nepietiek
5)par skaistumu no iekšām - es varu izvēlēties,ko no savām iekšām rādīt. tāpēc es esmu šeit, lai atvemtu to,ko ne visiem var rādīt.
6) saproti,ka , iespējams, no malas tas viss izskatās,ka "ot žiro besitsa". jā, es nevaru darīt to,ko es gribētu,jo esmu kļūdijusies un nav bijis tas krekliņš piedzimstot un es neesmu apmierināta, ar to kā ir, bet nav TIK ļauni. vnk es nezinu,ko mainīt. jeb - es visu mūžu esmu cīnījusies pret, un nezinu,kā ir cīnīties par. pat, ja zinātu,par ko...

kautkā
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 18. Decembris 2011 - 20:16
(Link)
Nē, no malas tas neizklausās pēc "ot žiru besitsa".
No malas tas izklausās pēc "Why don't you - Yes but", iespējams, moderētu ar šo to citu.

Jā, vispār piekrītu. Visi dēļi nav labojami un ir vilcieni arī, kas aiziet. Bet ļoooti reti. Vai tas ir šis gadījums, droši vien vari pateikt tikai tu pati, vai kāds, kuram tu izstāsti situāciju. Es varu izteikt tikai savas šaubas. :P

Par pārējo man arī būtu ko teikt, bet ir jau svētdienas vakars, jādedz svecītes un jātaisa groks.
[User Picture Icon]
From:[info]mufs
Date: 18. Decembris 2011 - 20:30
(Link)
tas par to žiru bija tas,ko man citi saka, ne es pati.

jā, mums tā diskusija kā pa miglu, jo dīvainā kārtā ir lietas, kuras es neesmu gatava publiskot internetā, bet bez tām grūti izteikties.

lai Tev skaistas sveces un garšīgs groks.

(p.s. man gan labi,man mājlopi nepiesienas tam,cik deg sveces un vīnu arī neprasa :D (tas saucas, es atradu sev arī kādu plusu))

(p.p.s. izsakies,kad sanāks, nedomāju,ka šī jautājuma aktualitāte samazināsies tuvāko gadu laikā :D)
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 18. Decembris 2011 - 20:56
(Link)
Paldies.

Baidos, ka man diez vai tuvākajā laikā izdosies precīzāk pateikt, kā šeit, bet you are welcome. :)
[User Picture Icon]
From:[info]lennay
Date: 22. Decembris 2011 - 19:34
(Link)
kādā sarunā man kā ilustrāciju pieminēja gadījumu ar kādu meiteni, kas ievācās dzīvoklī, kurā bija tāda viduvēja nekārtība. Un divu mēnešu laikā viņa padarīja to par BAISU nekārtību.

Lūk, meitene ir nopelnījusi sev burvīgu epitāfiju.
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 22. Decembris 2011 - 20:15
(Link)
Jā... un nē! (© Artis Svece)
[User Picture Icon]
From:[info]de
Date: 18. Decembris 2011 - 19:39
(Link)
piedod, lūdzama. turies.
[User Picture Icon]
From:[info]mufs
Date: 18. Decembris 2011 - 20:12
(Link)
nēnē, Tev nav jāatvainojas par tarakāniem manā galvā :) ja tā salīdzina, ivrita vēsture ir daudz baisāka :)
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba