Pilnmēness nogurdinātie - Komentāri

About Komentāri
18. Decembris 2011 - 19:34
Well, tu paprasīji, es atbildēju. Un es varu runāt tikai no savas personiskās pieredzes.

Un te nav citas atbildes, manuprāt, kā tikai sekojoša. Ja esi "visu salaidis dēlī", tad ej un labo. Ja nespēj vai negribi labot, ej prom un dari ko citu. Dzīve ir tikai viena, tā pati var nebūt arī visai gara, un kūkot tajā tāpēc vien, ka kaut kādu gabaliņu esi salaidis dēlī, izklausās, piedod, bet pēc sirma bērnudārza. ;P

Gadījumos, kad runa ir, piemēram, par attiecībām, tas, protams, prasa, lai otrs cilvēks arī ir ar mieru labot; un tā kā reti kad ir ilgas attiecības bez _abpusējiem_ gļukiem, tad, protams, labot kaut ko var arī tikai tad, ja _abi_ saprot savus gļukus un ir ar mieru palīdzēt viens otram ar to labošanu kopā.

Bet citādi "nelabojamas" ir tikai divas lietas: nāve un veselība.

Ja tev nepaliek labāk no tā, ka citi cilvēki atzīst tevi par labu esam, tad man tevis, godīgi sakot, žēl. Jo tā ir sasodīti laba sajūta un nezinu pat, vai ir daudas citas ārējas lietas, kas ar to var sacensties. Tas, starp citu, arī nav kaut kāds mans izdomājums, bet gan biologu vai psihoneirologu pirms kāda laika jau atrasts fenomens -- dabiskās atlases gaitā gadu tūkstošu rezultātā mūs gandarī sajūta, ka darām, ko varām un ka tas nav tikai kaut kāds merkantils pašlabums, bet arī (labā nozīmē) patiesas rūpes par citiem.

Cita lieta, protams, ka "skaistums nāk" tomēr lielā mērā "no iekšām" un jārūpējas ir sākot ar sevi. Pašam sevi ienīstot un nepieņemot arī nevar mainīties.

Un visbeidzot MANAS verbāsās caurejas nobeigumā varu tikai vēl piebilst divas lietas.

Pirmā: kādā sarunā man kā ilustrāciju pieminēja gadījumu ar kādu meiteni, kas ievācās dzīvoklī, kurā bija tāda viduvēja nekārtība. Un divu mēnešu laikā viņa padarīja to par BAISU nekārtību. Citiem vārdiem, viena lieta ir tas, kur mēs esam, otra lieta, ko mēs par un ar to darām.

Otrā: no manas pieredzes, nav tāda hop-un-apkārt brīža, kad visa dzīve pārvēršās un kļūst laba, jo mēs sākam domāt pavisam citādi. Viss notiek lēnām un pa maziem gabaliņiem. Tieši tāpat kā nevar uztrenēties vienā dienā.

Thank you for listening to Radio Free Albemuth. Pīs.
Reply to this:(Lasīt komentārus)
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Top of Page Powered by Sviesta Ciba