barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2021-09-14 12:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
smukumiņa studijas
Smuki glezno Tabaka, Pīgoznis vai vecais Brekte, tie Vecrīgas akvareļi, bet nesmuki- šitais te jaunais Brekte un akdievstā Aija Zariņa, protams.
Smuks ir Rātslaukums, Melngalvju nams un Rīgas birža, bet kaut kā nesmuki ir visi tie jaunie šķūņi: tas melnais Siguldā, Ventspilī un akdievs, šķībais Rēzeknē.
Kuldīga ir smuka, Sigulda zelta rotās arī, ja ne vien tie melnie šķūņi.
Smuki komponē Raimonds Pauls un kādreiz arī imants kalniņš, taču tas Platons, nu tas nesmuki. Bet jaunajā mūzikā vispār viss ir pārāk sarežģīti, tāpēc kora dziesma un verdi opera ir kultūras kodols. Nekādas Tautumeitas, tās smukas, bet nesmuki uzvedas, Suitu sievas vai Senleja, tā īstā manta. Par to estrādi arī nevar saprast, tā jau smuki, bet vairs nav TAS, nav mūsu tradīcijas tomēr.
Smuki tajā Dailē un Nacionālajā, bet tas tie par Kvadrifroniem? Un Hermanim neļauj strādāt, nu nesmuki gan!
Smuki ģērbjas Ināriņa Mūrniecīte, bet tā Golubeva, nu kas tas vispār? Diktorītes arī LTV smukas, bet tie vīrieši gan tādi aizdomīgi tur. Smuks ir Bordāns, tāds inteliģents vienmēr, bet kas tam Kariņam?
Ā, smuks piemineklis, kaut maziņš ir Kārlim Ulmanim, bet kas tie par ķēmiem bija Daugavmalā un kas tā par jogas mildu, ko?
Smuki, kad parkos dobītes zied un pīlītes peld, bet vai tad drīkst sēdēt zālē? Kopš kura laika tad tā pieņemts? Nav smuki, sevišķi meitenēm.

Bija smuka bibliotēka, kas tā tagad ir tajā Daugavmalā? Maza un vispār neesmu bijis vēl, tur taču vienmēr tie samiti, atņēma man bibliotēku, kopš LVU Stučkas universitātes absolvēšanas gan negāju, bet bija vismaz.
Smukas bija mācību grāmatas kādreiz, ilustrācijas normālas, viss uzrakstīts saprotami, a tagad, kas šitās par burtnīcām, darba lapām un ekrāniem? Un vēl skolasformas, dažās skolās smuki ir, citās- nu nepakam. Nesmuki tomēr, uzreiz redz, kuram kur blati.

Kas vēl mums tāds smuks palicies?


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?