Lacy F ([info]panacea) rakstīja,
Re: Brutalizējot, bet
Hmm, bet, ar ko tad tos liellopus baro? No zāles un siena viņi tāpat vien nepārtiek - ēd tās pašas auzas, graudus & citu barību, kas tā arī tiek apstrādāta, kā tu apraksti pirmajā rindkopā. Piemēram, šeit ir doti barības pārvēršanas lielumi & gaļas govīm tas ir 6x (vajag 6 kg augu barības, lai dabūtu 1 kg gaļas). https://en.wikipedia.org/wiki/Feed_conversion_ratio

Būtībā jau govis arī nevar slaukt visu laiku - piens viņām nāk tikai uz teļa piedzimšanu & kā rakstīts šeit https://en.wikipedia.org/wiki/Dairy_cattle#Milk_production_levels tad no katriem 12-14 mēnešiem piens ienākas tikai 10 mēnešus, plus maksimālo līmeni sasniedz ~1 mēnesi pēc dzemdībām & tad tas piena līmenis visu laiku krītās. Bet ēst vērtīgo barību ēd visu laiku.

Jāsaka, ka es nesaprotu to punktu par auzu apstrādi, iepakošanu un transportu, nu, jo piens jau arī tiek apstrādāts, iepakots un transportēts.

Pamatproblēma ir tā, ka lopi paņem ļoti daudz vides resursus - savvaļas platības, augu pārtiku & līdz ar to zemes platības, tāpēc man liekas, ka tas vairs pat nav viedoklis, bet fakts, ka videi labāka ir augkopība, pat ja intensīva vai GMO, vai vienalga kāda.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?