Antons V ([info]antons_v) rakstīja,
Neesi dzirdējis par to, ka globāli vispārinājumi ir apriori stulbi? Nav tādas lietas kā "vēlētāji", tāpat kā nav tādas lietas kā "sabiedrība". Ir cilvēku grupas (grupiņas, sīk-grupas un galu galā individuāli īpatņi), kur katram ir vesela buķete interešu.

Saeimas vēlēšanu salīdzinājums ar tirdzniecību ir vienkārši nekorekts. Cilvēki "nepērk" politiķus un politiķi "nepārdodas" cilvēkiem. Vienkāršs un pragmatisks fakts ir tas, ka kādam ir jāvada mūsu valsts un pašlaik iedibinātais process šķiet jēdzīgākais (bet nebūt ne perfekts) veids kā vara nonāk pie konkrētiem cilvēkiem. Jeb tā vietā tu gribētu karali vai diktatoru? Ar ko tas būtu labāk?

Bet vispār jau ir stulbi tērēt laiku un skaidrot tādam kā tev politikas ābeci - pats sevi droši vien uzskati par ūber-gudru un pret manipulāciju imūnu. Tā ir vienīgā iespēja, kā piešķirt savam vienkāršajam un nepaplašinātajam viedoklim kādu kripatu svara. Nedrīkst pieļaut pat mazākās aizdomas, ka sociālā dzīve varētu būt kaut mazliet sarežģītāka, jo tad izrādītos, ka to ir diezgan grūti saprast un vēl grūtāk raksturot.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?