barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2012-10-28 22:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kultūras bez fizkultūras
Ar Nacionālā teātra "Voiceku", domāju, ka būs tā, ka izrāde nosēdīsies un pēc dažām dienām ieriktēsies ar savu nospiedumu. Skatoties bija brīži, kad prasījās atstāt zāli, jo izteiktā šīza dažbrīd grieza dzīvajā un belza nervā, taču pēdējās divas ainas kopsavilka un iznesa gan drāmu stāstam, gan dekoratīvo, kā tur tāpat netrūka. "You were ahead the time," zemākminētajā VudijAllena filmā sacīja sieva-psihiatre avangardiskajam pensionāram, operas režisoram un Voicekā dažas vietas arī žonglēja starp būšanu laikam pa priekšu. Pēc tam prasījās kaut ko īstu, neapšaubāmu un piezemētu – rosolu ar šnabi, ko daļēji arī ieguvām, iegriežoties pelmeņēstuvē. Kontrastam pēc zeltītā ģipša un avangarda.
Mājās braucu pa biezu miglu, neredzot gandrīz itin neko.


Pirms Voiceka ikurāt pēdējā pusstundā ietraucos Vasiļjeva jūgendtērpuizstādē. Trausli, veci zīdi, spīguļi un smalki griezumi, mežģīnes un pārējā skaisto sieviešu pasaule, kura liekas tik sapņpilna, līdz karu norauta un tur arī zīdi plīsuši un spīguļi biruši un sieviešu vaibsti mainījušies, izdzēšot to maigo padevību un nomainot uz visu arī šobaltdien zināmo. Zāle bija pilna ar pēdējās dienas apmeklētājām, klakšēja Canon klikšķi un ar mobilajiem tālruņiem katra centās cerīgi noķert to, ko muzejnieču striktums par darbalaika beigām cirta saknē, vienkārši sākot izslēgt gaismu un zvanīt zvaniņu. Izstāde, kā runā, pārceļas uz Viļņu.


Un skaurais brokastkino: Apocalypse now, trīs stundas Vjetnamas kara citādam un ļoti spēcīgam kontrastam ar sestdienas vakara spontāno nonākšanu iekš kino, kur bija Allena "Romai ar mīlestību".

Kaut kā noguru no visa kā tik daudz skatīšanās, redzēšanas, līdzdomāšanas un vērošanas.
Neviena vadziņa nav izravēta,
tik vien, cik tās ziemas riepas un tamlīdzīgi nepieminēšanas vērti mājsaimniecības sīkumi.
Gribu sniegu, gribu slēpot un rītvakar iet peldēt, par daudz man sēdēšanas dažādās pozās.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dzeina
2012-10-28 23:35 (saite)
Attiecībā uz ziemas riepām tu esi mana varone.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-10-28 23:39 (saite)
...vēl jau tās varētu uzlikt arī velosipēdam, ja nu uznāk trakums braukt arī "ziemā." bet diez vai, man ir zems velopotenciāls pilsētai.


(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antons_v
2012-10-29 19:32 (saite)
Apocaplypse Now ir viena no 10 vislabākajām filmām, kādas jebkad ir uzfilmētas. Par to varētu runāt daudz un ilgi, lai gan tas patiesībā ir kaut kas vārdos neizsakāms. Manuprāt, šīs filmas noskatīšanās pieredze ir iekļaujama katras domājošas būtnes džentlmeņa komplektā.

Ja ir lasīts iedvesmas avots, proti Konrada "Tumsas sirds", tad ir vieglāk saprast koncepciju. Bet var arī iztikt bez šīm blakus zināšanām.

Kā vienu (tikai vienu) no iemesliem, kāpēc filma totāli izsit korķus, varu minēt to, ka sākumā, kur viņš viesnīcā dzer un psiho, viņš tiešām vairākas dienas dzēra un spoguļa sišana nemaz nebija scenārijā - tā bija naturāla alkohola psihozes izraisīta rīcība.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-10-29 19:45 (saite)
piekrītu. es totāli neesmu kara, kariņu un gaļasfilmu cienītāja, bet šeit bija tā, ka visas trīs stundas ar neviltotu interesi sekoju notiekošajam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antons_v
2012-10-29 20:15 (saite)
Labu filmu par karu - tāpat kā labu filmu par mīlu - ir grūti uzņemt. Skatāmas ir arī Malika "Thin red line" un Stouna "Platoon", no pavisam svaigajām - "The Hurt Locker".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?