23 Marts 2014 @ 14:45
 
Kad dzirdu frāzes "kāpēc sievietes lieto kosmētiku un tik ļoti domā par izskatu, ja grib vienlīdzību", man gribas kliegt un mest ar kaut ko smagu runātājam. Bet ja tas ir pašas tēvs, tad tikai klusām jāmalko rīta kafija un jāmāj ar galvu.
Kāpēc vīrieši vispār iedomājas, ka viņu viedoklim par vienlīdzību ir kāda jēga, ka viņi jelkādā veidā vispār var saprast (un šitas izklausīsies čīzīgi), kāda ir sajūta būt sievietei. Kur ir problēma pieņemt, ka, jā, es nezinu, kā tu jūties, bet varu aizvērties un paklausīties.
 
 
( Post a new comment )
banderlogs[info]banderlogs on 25. Marts 2014 - 00:36
bet mums tak jau IR vienlīdzība, kāds tur vēl feminisms. :)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
mis_sarajevo: bowie profils[info]mis_sarajevo on 25. Marts 2014 - 08:35
tieši tā.

un kurš tad aizstāvēs vīriešu tiesības?
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
Laba doma[info]laba_doma on 23. Marts 2014 - 16:01
Psiholoģisks rēbuss. Mana versija: vienlīdzība te ir pievilkta aiz ausīm, un patiesais tēva vēstījums ir: "Tu par sevi rūpējies vairāk nekā es par sevi, un man tas drusku skauž, jo es gan gribu par sevi rūpēties vairāk, taču nemāku vai nespēju, un to apzināties man ir riebīgi, tāpēc, lai šo sajūtu mazinātu, tev ir jābeidz šo riebīgo patiesību bāzt man acīs, un to tu vari izdarīt, rūpējoties par sevi mazāk - tikpat, cik es," savukārt tava aizkaitinājuma iemesls ir: "Es par sevi rūpējos, jo es gribu būt skaista un patikt, un, tā kā man pietrūkst mīlestības, patikt man ir ārkārtīgi svarīgi, tāpēc mudinājums mazināt rūpes par sevi ir krasā pretrunā ar šo manu ļoti būtisku vajadzību, kuras neapmierināšana - un pat tikai doma par tās neapmierināšanu - man liek gauži ciest."
(Atbildēt) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on 23. Marts 2014 - 17:23
Mēs ar draudzeni tieši šodien daudz runājāmies un diskutējām par sievišķības un vīrišķības jautājumiem, nonācām pie tā, ka (ne vienmēr, protams), bet daļēji visa sabiedrības pārņemtība ar ideju "īstai sievietei ir jāizskatās tieši tā - tievai, manikīrētai, epilētai, jālieto kosmētika utt", jo tas lielā mērā izsaka sievietes lomu līdzās vīrietim: vājāka būtne, ko var visādi bīdīt un manipulēt", pieļauju, ka var pieņemt, ja sieviete negrib šādu lomu, tad viņa arī nedrīkstētu palikt pie ierastā sievišķības ārējā veidola, jo citādi taču iestāsies sajukums: kā varēs saprast, kura ir vājā un manipulējamā sieviete, bet kura neatkarīga un patstāvīga. Man šķiet, ka tas varētu būt viens no iemesliem, kāpēc ir šāds vīriešu uzskats - man ir uzreiz jāredz, kas tu par tipu.
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
banderlogs[info]banderlogs on 24. Marts 2014 - 21:56
ak, bet te jau tas suns aprakts - ja sieviete nesāks epilēt, manikirēt un visādi kopt savu skaistumu, tad atkal uz viņu šķībi skatīsies. patiesībā dari, ko grib, tāpat vai nu tevi apcels par pārmērīgu sievišķības praktizēšanu vai tās neievērošanu.

man vispār ir teorija, ka tieši tādēļ visi apsmej cacas (un ka tāds vārds arī eksistē), ka tās vienkārši ir personas, kas stereotipisko sievietes tēlu ir izkopušas līdz pēdējam.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)