Witch. snake. running ([info]bagdarama) rakstīja,
@ 2009-05-13 17:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
sapnju retrospektîva
Bet varbùt tomér vini varétu mani sùtît uz siltu un nemiera pilnu zemi. Un atceréties, ka kauch kàda alga tomér jàmaksà.
Jà, es nemaz nezinu, vai es tà varu dzîvot. Tai siltumà, kur ne minjas no ziemelu kàrtîbas.

Kad vél màcîjos LU, ilgpilni skatîjos uz stipendijàm, kas domàtas braukshanai uz Jeruzalemi. Îpashi laikam to vienu, kas bija par identity definition. Bet varbùt temats bija pilnîgi cits. Jà, arî conflict resolution tur bija. Més toreiz sméjàmies, ka gan jau domàshana par risinàjumiem bùs vienas vai otras puses mércé taisîta.

Un tad, vélàk, es loti gribéju braukt uz Mongoliju, kà brîvpràtîgais kàdà no laikrakstiem atràdîties. Tikai zhurnàlists no manis nekàds. Un brîvpràtîgais, kas pàris tùkstoshus samaksà organizàcijai, lai tikai lîdz Mongolijai un zhurnàlistikai tiktu, né, tà gan es negribéju.

Tad vél ilgpilni skatîjos uz Savienoto valstu un Kanàdas pusi, alkstot kàdas pietiekami nomaljas, bet asu debashu pilnas augstskolas, kur feminismu studét. Sasparoties otrajai magistratùrai, vélàk - doktorantùrai. Un tad varbùt pat tur palikt, lasît lekcijas un pétît. Kaut ko îpashu pétît.

Bet pashà sàkumà, pashà, pashà sàkumà, es gribéju bùt лётчик испытатель. Nekàdu komerclidojumu, nekàdu mierîgo patrulju. Né, tikai izméginàt ko jaunu. Tachu man ir astigmàtija un tuvredzîba. Un tikai 1.62 m. Tà kà nekàds lidotàjs no manis nesanàk.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kants
2009-05-13 19:35 (saite)
kāda maza intelektuāle, lol, kā mēs visi. lasot par ziemeļu kārtību man ienāca prātā - dienvidos verdzību atcēla pirms gadiem 150, 200; ziemeļos tā turpinās. interiorizēta, zem protestantisma imperatīva, pilna ar birokrātisku liekulību, kas vārgi piesedz kapitālims bezzsejas nežēlību.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]bagdarama
2009-05-13 20:42 (saite)
Nebūtu teici, ka tāpat kā visi, apvainotos vēl :P

Varbūt ne gluži verdzība, bet...bet saka jau, ka mēs domājam tādās kategorijās, ar kādam esam iemācīti operēt. Interiorizēta verdzība, hmm, jā. Varbūt. Katra pienākums pašam pret sevi, pret tuvāko, pret sabiedrību. Sevi apgādat, dieva dāvanas lieki pa kaktiem neizvazāt. Katrs pats visa noteicējs. Sev kaklakungs un arī arkla iejūdzamais. Bet no tā aiziet līdz dienvidniekiem - nezinu, no sirds nezinu.

Par kapitālisma bezsejas nežēlību - šaubos. Neticu vispārējās kapitālistiskās sistēmas ļaunumam. Neticu. Atsevišķu aktieru nežēlīgumam gan.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

tsevišķu aktieru nežēlīgumam gan.
[info]driznaks
2009-05-13 20:46 (saite)
ak jā, cietumnieka dilemma

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: tsevišķu aktieru nežēlīgumam gan.
[info]bagdarama
2009-05-13 21:18 (saite)
Sort of. Bet arī nē. Pārāk asi salīdzinājums ar cietumnieka dilemmu izklausās. Liek domat par cietumu, kam nu es nepiekrītu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]omeega
2009-05-13 21:15 (saite)
Var taču arī negaidīt, kamēr aizsūta un patstāvīgi aizbraukt, ne?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]bagdarama
2009-05-13 21:23 (saite)
Nu, gribas jau tur pastrādāt. + lai tas iekļaujas kopējā nākotnes plānā. Un tad gan variants ir par ar uzņēmumu saskaņotu piedāvājumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?