I've always tried to keep an open mind and get rid of all stereotypes, BUT -

MEN can be just FUCKING IDIOTS when it comes to long term relationships!

Comments

There's no need to get rid of ALL the stereotypes.
Pretty many are grounded in truth ;)
so you agree to this one?
no statement about ALL MEN or ALL WOMEN is true. people are different.
did you see an 'ALL' anywhere there?
if it says 'MEN' it tends to mean a general standart that is over 50% of the population at large.

so in this case the statement refers to a mass of unknown 'MEN' which make up more than 50% of the whole male species
oh, and by the way - time span also is a relative variable that is incorporated into this statement - since it is covers not just a single point in time, but is meant as a stereotype that covers all ages (though not all races and species)

so if at one point in your life you were an idiot when it came to a long term relationship, then you too have been included into this statement even if you have grown wiser since then
oh yeah, I totally agree that I have been an UTTER idiot in my relationships and probably still am. bet the point is that any general statement about large groups of people are rarely true.
although in this particular case I think I agree on the fact that women usually are smartest and well... better at long term relationships and all the stuff that comes with it.
though... I know girls that are SUCH bitches!!! the word "relationship" gives them creeps, still they commit for it, and then cheat on the first chance. I hope these kind of people will all burn in hell. (I am not talking about the free spirits here, who dont make the commitment - they play a fair game).
yeah... I guess I could talk for hours about this...
:)
Ye I do - I've been there myself :D
Viss saistiits ar hormonu cikliem organismaa.
Ja veelies, varu tev izskaidrot.
oooh!
davai :)
I shall listen you you oh wise master ;)
Eh, nupat secinaju, ka pie manis vairs nav taa graamata ar gudrajiem nosakumiem :)) so here goes the light version.

Karoche, divi cilveeki iemiilas, kad, pirmo reizi ieraugot vienam otru, nostraadaa attieciigais smadzenju mehaanisms, kas dod paveeli izstraadaat zinaamus hormonus. Tie darbojas taapat kaa eiforiju izraisoshaas narkotikas, taapeec var teikt, ka abi miilnieki tajaa laikaa (gadu liidz divus) nepaartraukti tripo. Taapeec arii visas taas nesakariigaas runas, diivainaas izdariibas utml. Vinji vnk nav skaidraa. :)

Peec shii perioda organisms leenaam paarskanjojas uz citu hormonu izstraadaashanu. Taa pauze var buut pat vairaakus gadus ilga un tieshi tajaa jaunie paari parasti shkjiras.

Zini kaa - bija bija kaifs, bet peekshnji vairs nav. Kaadu laiku dziivo ceriibaa, ka tas atkal atkaartosies (un saakumaa to veel var iislaiciigi atkaartot), bet ar laiku dazhi neiztur un meklee jaunu dozu laimes.

Ja iztur, tad abiem smuki saak izstraadaaties jauni hormoni (atkal gudrais vaards palika pashlaik nepieejamajaa graamataa), kas iedarbojas nomierinoshi. Ieprieksh tu ieraudziji savu miiljoto un tev gribeejaas skriet, lekt, dariit visaadas trakuliibas, bet tagad tu, taa kaa zaaliiti uzpiipeejis, kljuusti mieriigs, smaidi, viss ir labi.

Tas cikls ilgst kaadus desmit gadus, kas ir pilniibaa pietiekoshi (ilgu laiku BIJA pilniibaa pietiekoshi) lai izaudzinaatu beernus. Tad shie hormoni atkal beidz izstraadaaties - laiks mekleet jaunu partneri, lai dazhaadotu naakoshaas paaudzes geenus.

Starp citu - dazhiem shie nomierinoshie hormoni taa arii nebeidz izstraadaaties. Tie veel pensijas vecumaa staigaa miilji rocinjaas sadevushies un, kad viens nomirst, driiz peec tam seko arii otrs. No vistiiraakajaam fiziskaam lomkaam, jo organisms paaraak pieradis pie regulaarajaam hormonu devaam.

Taa luuk. Tas no biokjiimijas. Tad veel evolucijas laikaa radusies psihologjiskaa fiicha, kur ir taada lieta, ka sievietes turas pie attieciibaam, jo savaa muuzhaa var radiit tikai kaadus padsmit beernus. Jaacenshas maximizeet iespeeju ka tie izdziivos. Kaa to dariit? Noturot pie sevis viirieti, kas par tevi ruupeetos un paliidzeetu. Viirietis savukaart var radiit gandriiz neierobezhoti daudz peecnaaceejus, un censhas to arii izdariit. Attieciibas ir kompromiss starp maatiites "paliec" un teevinja "nevaru, jaaskrien" smadzenju radiitajiem signaaliem, kas ir tik miljonus gadu veci, ka raudaat gribas :)
awesome :)
tas bija riktiigi izgliitojoshi!
un riktiigi skumiigi savaa zinjaa :P
http://www.morgenwelt.de/futureframe/9908-oxytocin.htm

Te ir pētījums par šo tēmu. Tiesa gan viņi tur rotaļājas tikai ar oksitocīnu un viņa it kā ietekmi uz *bonding*, *deep emotions* etc.

Lai gan kopumā esmu pro zinātniski izskaidrojumi, es neticu, ka savstarpējās attiecības - to veiksmes / neveiksmes var novelt uz ķīmiskām reakcijām. IMHO tā ir lēta attaisnošanās un atteikšanās no atbildības.
nuu nezinu gan, tas defaultaa nosaciijums par 2 gadu pirmo juutu noilgumu liekas ir patiess - tachu reaali kaa mees piepildam attieciibas un cik labi mums saskan ar partneri noteikti ir arii atkariigs no muusu sapraata un speejaam komuniceet, vienoties ar otru cilveeku par dziives daliishanu (vai nedaliishanu)
Mhm, visas tavas emocijas nosaka hormoni, bet katram cilveekam ir arii griba. Piepuulot savu gribu, tu vari pretoties saviem biookjiimiskajiem kairinaajumiem. Apvaldiit dusmas, apslaapeet iekaari, utml, kaa rezultaataa attieciibas turpina pastaaveet arii gruutos laikos.
dude...
these things sometimes give me creeps. we are actually slaves to our hormones, emotions and all the stuff that drives the Unstoppable Train of Evolution.
essentially we're animals, who think they have power of mind, choices and intelligence... fuck, we don't have a shit!!!
Jaa, nebuutu pareizi nolikt cilveeku aarpus paareejiem dziivniekiem. Luuk, ja mees radiitu iistu AI, tad tie vairs nebuutu dziivnieki, tas buutu naakoshais solis Evoluucijaa.
Taadi pashi dziivniecinji vien esam, tikai ar sapraatu. Un tikai taapeec ar sapraatu, ka esam viseedaaji.
Sapraats attiistiijaas no vajadziibas preciizaak paredzeet mediijuma beegshanas trajektoriju, saprast zaru izturiibu, lai tiktu peec augljiem, vajadziibu nodot saviem beerniem info par to, kuras saknes ir indiigas, kuras nee. Pandas vai koalas dziivo ljoti bezruupiigu dziivi. Ja objekts ir bambusa dzinums/eikalipta lapa, taatad es to eedu, ja nav, tad neeedu. Taapeec mees tagad liekam pandas un koalas rezervaatos nevis otraadi ;)
bet tos, kas nepakljaujas vairaakuma diktatuurai vai veel nav to apguvushi peec muusu 'sapraata' nosaciijumiem mees veel joprojaam pieskaitaam pie dziivniekiem un arii liekam buuriishos - beernus beernudaarzos, bet noziedzniekus cietumos :)
:)) jaa, tik tieshaam! Bet kas tad cits mums atliek?
Gribi dziivot labi - ej straadaat un nodod beernu daarzinjaa. Gribi pati audzinaat beernu, aizmirsti par daargiem pirkumiem. Vecaaki arii ir alternatiiva... Pienjemot, ka tu gribi, lai tavu beernu audzina tavi vecaaki.

Par cietumniekiem. Jo likumiigaaka valsts, jo vairaak cietumnieku. Es pat nezinu kaada izeja te iespeejama. Ja visus noshauj - nav labi, jo noshauj arii nepatiesi apsuudzeetos. Ja visus liek cietumos, tad arii nav labi, jo godiigiem cilvekiem lielaaki nodoklji jaamaksaa. Ja nu vieniigi visis ieslodziitie dara kko sabiedriibai noderiigu. Razho kko, vai tiira mezhus/pilseetas no atkritumiem, whatever.
Esmu pret to vaajpraatu, kas notiek ASV, kur viens otru iesuudz un liek cietumaa par goda un cienjas aizskarshanu. Cietumaa jaanonaak tiem, kas tieshaam ir destruktiivi sabiedriibas elementi, nevis stulbu likumu upuriem, kas tikai baro turienes advokaatu ordas.
dude!
it is just so fucking creepy - all your life you try to be an inteligent being, but the fucking hormons always trip you up in some way and fight against your logical side of the brain.

September 2013

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Powered by Sviesta Ciba