Pašvaldība = bizness = diktatorisks uzņēmējs

Vakar man gadījās nonākt Šleseriādē -

Domāju, ka nav noslēpums, ka mana mamma [ievietojiet politisko reklāmu šeit] Maiga Dzērvīte ir jau kopš cik vien atceros sevi bijusi iesaistīta Latvijas Ceļā.
Mani viņas politiskā darbība nekad nav īpaši iedvesmojusi, jo tā vairāk saistījās ar brīžiem papildus slodzi atbalstot izbraucienos un minimāli aģitējot cilvēkus. Patiesībā man personīgi vienmēr ir bijis riktīgi pie pakaļas, kas un kā notiek politikā - bet ģimene ir svēta, tāpēc vienmēr atbalstu savu māti un ticu, ka viņa grib tikai labu darīt, lai vai ko viņa apņemas veikt.

Šis posts nav par viņu, bet gan par dīvaino apvienību LPP/LC, kurā viņa tagad ir iesaistīta tīri inerces pēc būdama Latvijas atmodas atbalstītāja un patiesa Liberālās politikas piekritēja.
Sakarā ar šo faktu man bija grūti atteikt ierasties vakar uz viņas sniegtu ielūgumu novērot Šlesera uzstāšanos Rīgas Arēnā.
Gāju turp tīri pienākuma pēc pilnīgi pārliecināta, ka tas būs kas apsolūti tizls un tā pat došos prom pēc stundas, jo būšu nokaitināta vai vienkārši garlaikota.
Taču man jāatzīst, ka tiku izklaidēta!
Pirmoreizi mūžā pasākums saistīts ar 'politiku' mani izklaidēja.
Pat vairāk, viņš nevis mani informāja, izklaidēja vai pārliecināja - tas pasākums mani iedvesmoja un motivēja.

Lūdzu nedomājiet, ka esmu kāda stulba kaza, kas seko lielam brēcējam - visnotaļ tāda nekad neesmu bijusi un arī nebūšu.
Motivācijas trūkums un nacionāla depresija ir šīs valsts galvenā iezīme, tieši tāpēc Šlesera kampaņa ar šo pasākumu kā kulmināciju, mani ir tomēr uzrunājusi. Viņa spēja mani motivēt.
Garantēju, ka tas ir vienkārši lielisks reklāmas triks - bet bez laba pamata un produkta neviena reklāma nespēj pārliecināt; un pamats šajā precē, ko varētu saukt par - 'Šlesera vīziju'.

Protams viņam ir pretīgs purns un viņš ir darījis visādas cūcības un kūlis biezu sviestu - bet tomēr padomājiet, viņš ir vienkārši cilvēks, kā jebkurš no mums, ja mēs būtu bijuši iesaistīti līdzīgās situācijas garantēju, ka lielākā daļa no mums būtu rīkojušies līdzīgi izvērtējot dažādus draudzības principus un vēlmi arī gūt pašlabumu un tādi ir arī visi pārējie kandidāti uz tuvākajā vēlēšanām, katram ir kaut kādi rēgi skapjos - vienīgais iemesls kāpēc Šlesers ir mani pārliecinājis balsot par viņu kā Rīgas Mēru, ir viņa apņemšanās un uzņemšanās patiešām pilsētas nākotni parādīt mums kā biznesa plānu.
Ļoti šaubos ka viņš spēs izpildīt par 1/5 daļu no visiem saviem milzīgajiem solījumiem - taču viņa jau tagad izklāstītās idejas nav nekas absurds un neredzēts pasaulē. Pat ja viņš izgāzīsies, ceru ka citi stāsies viņa vietā un patiešām turpinās kalt ceļu uz Rīgu kā attīstītu metropoli, kurā tiekas Rietumi un Austrumi, kur varbūt netiek nekas ražots jo mums nav izejmateriālu, bet kur tiekas cilvēki no visām debesu pusēm taisīt tranzīta biznesu, tādi nodrošinot visiem mums maizi un iespējas pašiem kļūt par noteicējiem globālā mērogā.
Ja Šlesers spēs iedzīvināt ticību un daudz svarīgāk drosmi kaut nedaudz cilvēkos rīkoties un sākt pelnīt naudu, nevis ņerkstēt un tikai apdirst savus oponentus - tad mana balss par viņu būs attaisnota.

Skatoties uz kopējo konkurentu klāstu, tā pat jau nav nekā labāka par ko balsot - ir sviests, un ir sviests ar 'Šlesera' zīmolu, bet zīmols kā mēs visi zinam maksā un pelna krietni vairāk nekā pliks sviests.
Sviests ar harzimu...

P.S. variet komentēt brīvi, mēģināt mani pārliecināt par to ka Šlesers ir kretīns, es jums pat piekritīšu, jo visi mēs esam lieli kretīni
P.P.S. vēsturē ir daudz harizmātiski līderi, kas ir nesuši pārmaiņas grūtos brīžos, paņēmuši tautu uz izbrīnu - bet lai cik briesmīgas ir bijušas dažas sekas šādu līderu akceptēšanā, viņu rīcība vienmēr ir pamudinājusi pēc tam cilvēci kaut kā virzīties uz priekšu un saņemties, nevis vienkārši nīkt savā bezdarbības sulā
P.P.P.S. bļā, nafig es visu šo vispār rakstu? tāpēc ka man vienkārši palika interesanti, kas gan varētu notikt ar Rīgu, ja viņu vadīs tāds cilvēks :)

Comments

Nu bet supermena zīmi ar piekabinātu mīkstinātājzīmi!!!!!!
tas bija labs joks :D
es tak saku, ka viņa kampaņa ir taisīta, lai izklaidētu mūs :P
Nu jā...
droši vien vaina ir tajā, ka man politika nekādi nesaistās ar izklaidi un politiķis, kurš sev piekabina supermena zīmi liekas banāls nevis izklaidējošs.
ir jāpiekrīt, ka viņš ir uztaisīts par tādu lielu farsu, pie tam gan jau ka viņš pats kaut kur nodabā sēžot uz poda domā pie sevis 'bļā, par kādu lohu viņi mani ir uztaisījuši', bet ir spiests piekrist super krutajiem PR un Reklāmas spečukiem un draugiem, kas saka 'tā ir lieta, tu būsi kā Šupermens!' :DDD

kampaņa kā tāda viņam ir vienkārši - fantastiska!

politika visur citur pasaulē un vēsturē arī ir saistīta ne tikai ar reāliem likumdošanas un naudas sadales darbiem - bet pat paredzēta savā būtībā eksistēt, lai izklaidētu pūli - tikai izklaidējot pūli var arī panākt to, ka viņi ierodas un vispār nobalso :P
Es baidos, ka problēma ir tajā, ka pati par sevi politika = uzņēmējdarbība attieksmē nav nekā fundamentāli slikta, kamēr viens politiķis uztver valsti, kā uzņēmumu, kurš jāattīsta un jāpadara pelnošāks. Diemžēl Šlesera gadījumā runa ir par totāli bīstamu uzņēmējdarbību, kuras rezultātā viņš iegūst savās parazītstruktūrās kaudzi piķa, rada īstermiņa attīstības efektu, bet ilgtermiņā viss tiek nolaists podā, taču viņam tas vairs nav aktuāli, jo viņš ir devies jau uz citiem medību laukiem (diemžēl ne nosprādzis).

Ja viņš būtu uzņēmējs, kurš uzņemtos atbildību par savu uzņēmumu un turētos pie tā, tad šī attieksme būtu kruta. Šinī gadījumā mums ir podā nolaists Latvijas pasts, pārkāpti kaudze Eiropas normatīvu saistībā ar lidostu un sastrādāts vēl kaudzēm sūdu, kuru vēl nav redzami, taču par kuriem maksās visi nākamie valdības pārstāvji un Latvijas iedzīvotāji, nevis "skarbais - uzņēmējs Šlesers", kurš var tikmēr aizlaisties uz jaunu lauciņu un izdrāzt to, vienlaikus būvējot uz iepriekšējiem īstermiņa sasniegumiem vēlēšanu propogandu.

Protams, ka viņš tāds nav vienīgais, taču tieši sava efektīvā "far-fetched" populisma ar keywordiem "efektivitāte", "darbi", "peļņa" dēļ, šajos krīzes laikos šis parazītiskais indivīds ir īpaši bīstams.
Ak, jā, bet kampaņa, viņam, protams, ka ir viskrutākā, un viņu noteikti nesatrauc, kādā veidā tā tiek realizēta, kamēr vien tā ir efektīva.
protams, ka viņš kaut ko atkal uzsāks un tad pametīs - bet savā veidā, tas arī ir leģitīms bizness, fasilitēt sākumu, kuru pēc tam tu nodod rokās cilvēkiem, kas spēj to novest līdz reālai ilgtermiņa peļņai

un pat ja viņš pametīs mums visādus pusbūvētus sūdus un Rīga pārvērtīsies par graustu pēc 5 gadiem - man personīgi ir pie kājas, jo tā pat neviens cits neko labāku un saprātīgāku nespēs ar šo pilsētu iesākt, jo vienkārši baidās pat uzsākt kādu projektu, kas apgroza reālu naudu

ak jā, un man nereāli patika šis raksts:
http://www.tvnet.lv/zinas/intervijas/article.php?id=594964
Nav jau runa par pusbūvētiem sūdiem. Kaut kas reāli iesākts dažreiz tiešām nav slikta lieta. Problēma ir tajā, ka viņš ir džeks, kurš sāks būvēt ēku, tad pa kluso, nozags tai pamatus, pārdos un iebāzīs tos savā kabatā un notīsies. Tad, kad viņa darba turpinātājs nolems pabeigt iesākto ēku, tā sabruks. Tas nav leģitīms biznesa plāns, tā ir pidarība.
es laikam esmu naiva, jo man grūti noticēt, ka cilvēks var būt tik pidarīgs ilgstošā mērā it sevišķi, ja viņš sevi tik ļoti stāv citu acu priekšā

man jau liekas, ka viņam nav jēgas to turpināt darīt tik lielā mērogā vadot pilsētu - tomēr izdevīgāks biznesa plāns būtu arī viņam šoreiz nodrošināt vismaz tos pamatus

bet varbūt mana griba ticēt cilvēku saprātā ir nevietā - labi, izsvītrošu Šleseru, bet kurš cits ja ne Šlesers varētu būt par mēru? (hahaa, nostrādāja sauklis un fakts, ka visi pārējie kandidāti ir vienkārši kaut kur aprakti zem viņa kampaņas)
"Tas nav leģitīms biznesa plāns, tā ir pidarība."

Žetons par perfektu formulējumu :D
Eh, vecais labais "Klausies manos vārdos, neskaties uz maniem darbiem!"
Šlesers ir bijis satiksmes ministrs piecus gadus. Ja viņš tiešām ir tik neizsakāmi lielisks, tad mums būtu jābūt gludiem ceļiem, mega-lētam-ātram starppilsētu sabiedriskajam transportam un lidostai, kurai klājas labi.
Problēma ar izteicienu "Šlesers zog, bet viņš vismaz dara citas labas lietas" ir tāda, ka ekonomika tādā veidā nestrādā - ekonomikas uzplaukumam ir nepieciešams godīgums un caurspīdīgums, kas motivētu uzņēmējus censties un piedāvāt labāko preci par labāko cenu, nevis iztērēt naudu kukuļos atbildīgajām personām. Spilgts piemērs tam ir mūsu ceļi, kuri ir tik slikti, ka piemērotākais pārvietošanās līdzeklis ir džips, taču vienlaicīgi - dārgākei Eiropā. Palasot šo te - ir saprotams, kāpēc http://209.85.129.132/search?q=cache:0rOeH1w71DUJ:www.knl.lv/raksti_data/365/A_c_izmaksas_B.docgl=lv Ir skaidri redzams, ka uz ceļu būves darbiem nav reāla konkursa - ir tikai vienošanās starp piedāvātājiem. Satiksmes ministrija nav ieinteresēta lētākā un labākā piedāvājuma atrašanā, jo uzvar tas, kurš kaut ko samaksā tiem, kas izlemj (brutāli vienkāršojot). Tāpēc mums ir slikti un dārgi ceļi.

Analoga situācija ir konkursā par sabiedrisko transportu - uzvarēja nevis labākais, bet Šleseram tuvākais piedāvātais. Par to kā valsts dotē Ryanair var palasīties šeit - http://www.diena.lv/lat/business/hotnews/transportlogistic/cer-notureties-uz-tranzita


Visā visumā - es ieteiktu izlasīt līdz galam šo te http://www.delna.lv/lat/lpp-lc-riga/2286--1-ainars-shlesers-*-*-*/ un padomāt divreiz vai tiešām kāds grib balsot par Šleseru.

P.S. Šleseram nepatīk geji - ja viņš būtu mērs, tad praids nenotiktu Rīgas centrā, bet gan Vecāķu pludmalē. Jo Šlesers esot par "ģimenes vērtībām".

Tāpēc atbildot uz jautājumu - kas notiktu ar Rīgu, ja to vadītu šāds cilvēks - es varu tikai teiktu - būtu slikti, ļoti slikti.
nu labi - tu mani pārliecināji :)
a es drīkstu balsot par Šlesera plānu, bet ne par viņu? :D
vispār besī laukā politika, kāpēc nav normāli cilvēki, kas ar loģisku atklātu ekonomisku darbību rīkojas mūsu valstī?
Kas ir "Šlesera plāns"? Vai tas ir kaut kas faktuāls, vai arī tikai Šlesera PR-istu fantāziju auglis?
paplašināt ostu, lai viņa specializētos uz konteineru tranzītu...uztaisīt dzelzceļa līniju līdz lidostai...sadarībā ar Frankfurtes Messe celt starptautisku izstāžu komplesu Rīgā speciāli kā krustpunktu izstādēm starp Eiropu un Austrumiem...likvidēt sūdu pārdošanu Centrāltirgū, bet uztaisīt to par Eiropas paraugu dabīgu lauksaimniecības produktu tirdzniecībā un tūristu pievilināšanā - visas reālas idejas, kurām noteikti varētu atrast privātos investorus nevis vienkārši tērēt valsts nodokļu naudu
Kāpēc osta un dzelzceļš netika paplašināts, kamēr viņš bija ministrs?

EdgarsS
Interesanti, man ir liidziigi noveerojumi..
Skatoties uz veeleeshanu kampanju no malas, Slesera kampanja ir vieniigaa, kas atstaaj normaalas un profesionaalas kampanjas iespaidu (te gan jaapiebilst, ka neesmu redzeejis SC un PCTVL kampanju, bet laikam neesmu meerkjauditorija).
Kaapeec? Taapeec, ka paareejie bez taupiishanas, knapas dziiviibas vilkshanas un muldeeshanas (izskaudiisim korupciju, samazinaasim birokraatiju, efektivizeesim un veicinaasim viskaut ko utt.) vispaar neko nav speejiigi piedaavaat. Ak jaa - veel viena lieta - visi nezheeliigi baidaas no Slesera.
No vienas puses, par Sleseru balsot taa kaa negribeetos, jo skaidrs, ka vins ar savu reklaamu skalo smadzenes un vinja veiksmes staasti lielaa meeraa kalpo pasha (un draugu) intereseem. Turklaat vins ir arii diezgan nekauniigs un mazaak kaa citi izliekas, ka no tautas (veeleetaajiem) kaut kas ir atkariigs un ar to jaareekjinaas. Tacu, vai kaads var nosaukt veeraa njemamu, nopietnu un cieniijamu alternatiivu par ko balsot?
Labi, ka neesmu LV un balsot nevareeshu :)
Nu es, ja nebūtu piesiets Ikšķiles vēlēšanām, droši vien vienkārši izvēlētos jebko, kas nav:
a) Šlesers;
b) Kreisie;
c) Ārgalis (ciest viņu nevaru);

Tālāk jau paskatītos uz vai nu indivīdiem, kas liekas sakarīgāki vai tīri partijām, kuru pidarīguma vai bezjēdzīguma faktors nav pārāk augsts. Tādā veidā vismaz tāds kontra-balsojums būtu (kas ir noteikti vērtīgāks par nebalsošanu).
stulbums jau tajā, ka ievēlot nepidarīgus mietpilsoņus arī nekas labs nesanāks - viņi vienkārši okupēs šīs pašvaldības darbavietas un jutīsies apmierināt bīdīt papīrus pa savu galdiņu
jā, viņi nesavārīs nekādus jaunus sūdus, bet vienkārši turpinās dzīvot jau esošajos sūdos tā arī nepieņemot tik svarīgos lēmumus, kas varētu kaut cik veicināt mūsu valsts ekonomikas augšāmcelšanos stimulējot kaut jel kādu uzņēmējdarbību

mans galējais vērtējums būtu, ka jā Šlesers ir kuce, kas riktīgi iekodīsies varā, ko viņam sniegs šis amats, kā rezultātā Rīgai paliks liela rēta, bet viņa radīs mūsos nepieciešamību atveseļoties sadzīstot un atstājot izteiktu iezīmi - taču, jebkāda cita alternatīva vienkārši turpinās esošo stagnāciju un mēs tizli satrunēsim
Vai no šī te teiktā jāsaprot, ka jāvēl par Šleseru, cerot, ka viņš nočakarēsies tik ļoti, ka izraisīs pilsoņu karu, kas radīs nepieciešamās pārmaiņas?

Manuprāt, lielāki sūdi par stagnējošiem sūdiem nenozīmē, ka tiem seko kaut kāda atveseļošanās. Tam var sekot arī tik pat labi tāda pati stagnācija tikai ar kārtu sliktākos apstākļos.

Pārmaiņas un efektivitāte, kuras cilvēki alkst, vēl pašas par sevi neko nenozīmē, jo tām nav ne plus, ne mīnuss zīmes. Kārtīgs sačakarējiens arī būs pārmaiņas, taču tas nav tas, ko cilvēki saprot ar šo vārdu un vēlas.

Tik taalu it kaa ir pareizi, bet kas mums paliek?
a) Kristovskis - vieniigais ar ko palicis atminjaa ir Slesera kritizeeshana
b) Birks - diivaini man skjiet TB nacionaalie sauklji laikaa, kad RD vinji straadaa kopaa ar to pashu SC, pluss nepatiik man vinju peedeejaa laika reklaama (gan klipi, gan plakaats uz Preses Nama, kas esot uzlikts bez nepiecieshamaa saskanojuma, bet novaakt to nekaadi nevarot). Turklaat, ko Birks un TB ir izdariijushi, lai "efektivizeetu, veicinaatu" utt. laikaa, kad ir bijusi valdoshaa partija Riigaa?
c) nu un tad ir kaut kaadas siikpartijas

Vaardsakot, aina ir beediiga.
True that.
mees ar maariiti palasiijaamies to aviizi kas jau ir izlemta ka tiks lietota lai tiiriitu logus maajaa kuru arii juus drossi vien sanneemaat apskastiitees un konstateejaam ka skaidrs kapeec vairs nebuus piecas minuutes - naacaas drukaat ssito baisaa metienaa :D :D :D

un otra lieta ko pamaniijaam bija milziiga kaudze ar siikumiem kas ir totaali stuulbi un viens no tiem ir jau tevis piemineetais centraaltirgus uzlabojums - domaajams dereetu gaziku kaukur dabuut lai tos ozolkoka galdus vareetu nospert....

jebkurss "suuds" ko tu vari dabuut centraaltirguu ir labaak sapr to ko tu vari dabuut rimi viskonkreetaak protams daarzenni - manupraat tev vienkaarssi nav ne jausmas kas ir centraltirgus axsa jo es tur lloti labpraat iepeerkos ja vien man ir laiks pa turieni vazaaties

un dalla soliijumu ir vienkaarssi spiidossi "menti maaju pagalmos kas uzturees kaartiibu un sodiis piemeeslotaajus" HA HA HA HA HA HA HA HA HA

aa jaa "novaaksim riigas graustus" kkipa veesturisko mantojumu ja? "...taa ir probleema kas jaarisina jo 2/3 skaitaas veesturisks mantojums..." wow nevar buut tiessaam veesturisko mantojumu ak un paareejie tak ir privaatiipassums - "nu jaapspriezzas ka to mees vareetu atsavinaat.." kur tad paliek muusu fuckinaas cilveektiesiibas??? es nedriiksteessu izsist savai passa maajai logu un izdomaat ka man taa patiik?

tad veel buuveesim vecriigai vienaa pusee maga ruupniicu/paarkraussanas centru(kas nu noteikti ir lloti ekologgiski hi hi) otraa veel lielaaku "autoostu/staciju aka tirznieciibas centru"

nu muus tas protams neskar un mums nebija ko dariit bet taa programma nav tikai smiekliiga vinna ir debiila apmeeram taa kaa muusu riiga zallaakaa eiropas galvaspilseeta un muusu miillaas maajas buutu kautkaada suudu bedre ko redziet mees visi idoti esam piegaaniijussi un tikai sslesera komanda speetu paraadiit kaa mees varam dziivot

ak jaa tiko atcereejos sskkiet ka tur bija mineets ka sslesers buussot otrai ssakariigaakais riigas meers aiz kaukaada tur armstronga - nav ne jausmas kas tas taads bijis bet piennemu ka pirms paaris gadsimtiem LOL tad jau taa riiga kas ir tagad un kuru es miilu izraadaas jau gadsimtiem ir nekas n umoska ta buuveejam uzreiz jaunu galvaspilseetu...

suuuc ir tas viss plaans un mums tam NAV naudas
Čau, exkaimiņien ;)

/ex H 30-10
Šlesers ir bīstams kretīns un zaglis, un, manuprāt, viņu vajadzētu iespundēt polsterētā istabiņā bez durvju roktura iekšpusē.

Un ir nožēlojami, ka uz cilvēkiem darbojas arguments "Ok, viņš zags, bet kaut ko tač' arī izdarīs" vai "Šlesers ir kretīns, es jums pat piekritīšu, jo visi mēs esam lieli kretīni".

Pidarībai, kā to Andža nosauca, nav nekāda fakina attaisnojuma.
Hei, tev vajadzēja cibā pirms tam iemest infu, ka taisies doties uz to pasākumu. Es pats taisnu domāju, ka nebūtu slikti ievērtēt pasākumu, tikai bija slinkums vilkties uz turienei. Barā motivāciju būtu bijis vieglāk atrast. :)
Šlesers ir pašreizējo ekonomisko sūdu tiešs cēlonis (viens no). Tieši viņa "pedāli grīdā paolitika" noveda pie mūsu ekonomiskā burbuļa.

Un reklāmas kampaņas veiksme, nebūt nevienmēr ir atkarīga no produkta kvalitātes. Ša vai Šlesers ir pārāk dargs produkts priekš krīzes māktās Rīgas. Tas baroklis gan laikam uzvarēs, ja viņu līdz tam laikam neiesēdinās, kas ir mazticami.

Vispār izskatās, ka viņi kautko piejaukuši tam enerģijas dzērienam.

Ernests
tas gan vareetu buut true :D

September 2013

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Powered by Sviesta Ciba