Aufklärung ([info]avralavral) rakstīja,
@ 2019-02-25 13:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tas, ka hierarhiski organizēta baznīca, kurā tomēr ir sakārtota atbildību sistēma, šobrīd sabiedrībai neko, pilnīgi neko nesaka par priestera Pāvela Zeiļas nodošanu kriminālvajāšanai un anonīmo liecību publicēšanu, ir, nu... nepareizi visos aspektos.
Vai tiek veikta iekšējā izmeklēšana, es nezinu, varbūt tiek veikta. Es esmu arī vairākkārt dzirdējusi, ka citi priesteri šim stāstam vienkārši netic. Jo Zeiļam tiešām esot bijusi nevainojama reputācija. Bīskaps Bulis caur puķēm arī nodeva ziņu, ka viņam pirms vairākiem gadiem veikta tāda veida operācija, laikam vēža dēļ, kuras rezultātā viņš nemaz nevarētu, es atvainojos, kādu penetrēt. Es nezinu.
Nepareizums visā šajā nekomunicēšanā ir arī tajā, ka tieši šobrīd pāvests Francisks Vatikānā šos jautājumus vēlreiz mēģina risināt. Var piesieties, ka tas tiek darīts lēni, smagnēji vai vēl kaut kā nepilnīgi, bet tas tiek darīts. Anglosakšu katoļu plašsaziņas līdzekļi un sociālie tīkli par šo tēmu ārdās ārprātīgi - bez pārtraukuma, nu jau vairākus gadus. Ārprātīgi ārdās. Viss mans reliģiskais tīkls, ko es ikdienā lasu un kas nav tīrā teoloģija, 80% ir ārdīšanās par nepareizu politiku baznīcas attīrīšanā no liekuļiem, meļiem un noziedzniekiem.
Par ko es vēl pārdzīvoju: Imants Medveckis tieši ir no Mariāņu kongregācijas, un arī semināra rektors, un arī gudrs, patīkams cilvēks, labs sprediķotājs. Kāpēc viņš klusē, es nesaprotu. Varēja pateikt vienu teikumu, kaut vai neveiklu, vienalga, kādu. Nobirdināt vienu asaru.
Un vēl ir tā, ka, ja nepareizi komunicē vai, vēl sliktāk, nekomunicē vispār, tas ārkārtīgi traumē ticīgos. Viņi tajā brīdī paliek bez gana. Ja viņi paliek bez gana un saprāta balss, sākas šķelšanās, sazvērestības teorijas. Ja viņiem neko nesaka, viņi sadomājas visļaunāko, turklāt, atkarībā no personas, vienā vai otrā galējībā: "visi ir liekuļi meļi noziedznieki, viss ir sapuvis" versus "ļaunie spēki uzbrūk svētiem cilvēkiem un svētam namam".
Turklāt šis ir tieši gads, kurā notiek aizlūgšana par jauniem aicinājumiem un baznīcas atjaunošanos. Slikts gada sākums.

blessings


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?