Aufklärung ([info]avralavral) rakstīja,
@ 2017-11-13 13:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Starp citu, pats sliktākais, kas līdz šim ir noticis seksuālas izmantošanas skandāla viļņa ietvaros, ir pasaules ietekmīgākā "progresīvā islāma" līdera, savulaik par "musulmaņu Mārtinu Luteru" dēvētā Oksfordas Universitātes profesora Tarika Ramadana apsūdzēšana vairākās, tostarp nepilngadīgu sieviešu izvarošanās.

https://en.wikipedia.org/wiki/Tariq_Ramadan

Upd. Nedaudz par (manu) kognitīvo disonansi. Man patika Ramadana rakstītais. Piemēram, viņam bija tāda slavena sleja, kuru atteicās (!) publicēt kā "Le Monde", tā "Figaro", un kur viņš apsūdzēja Francijas lielākos intelektuāļus (ar citātiem no viņu darbiem) dubultu standartu ievērošanā attiecībā pret antisemītiskiem uzbrukumiem, arī Francijā, un relatīvo neieinteresētību palestīniešu cilvēktiesību pārkāpumos, vienlaikus no visiem vietējiem musulmaņiem sagaidot, ka tad, kad notiek terorakts, viņi kaut kā kolektīvi sāk sev kaisīt pelnus uz galvas. Un viņš kritizēja iebrukumu Irākā, lai gāztu diktatūru un iedibinātu demokrātiju, ar jautājumu: ja reiz ir tāds princips, ka uzbrūk valstīm, kurās ar rupji cilvēktiesību pārkāpumi un nav demokrātijas, kāpēc tad nesākt, piemēram, ar Saūda Arābiju? Šī ir argumentācijas līnija, kurai es lielā mērā piekrītu, un tas, ko esmu lasījusi un arī nedaudz redzējusi Izraēlā, man šķiet skandalozi slikts.
No otras puses. Izmantojot google.translate, izlasīju Ramadana Facebook ierakstu pēc apsūdzībām izvarošanā. Labi. Viņš tās noliedz un sūdzas par netaisno attieksmi, "naida kurināšanu" un tamlīdzīgi. Pie ieraksta ir kādi 900 komentāri, gandrīz visi arābiski. To pamata saturs ir: "Dieva sods lai nāk pār Ciānu!", "Tarik, mēs visi ar tevi, lai kas arī notiktu!" Un tā atmosfēra ir - es pat neteiktu nepatīkama, tā ir tik biedējoša, ka man būtu bail tur kaut ko iekomentēt. Turklāt, ja reiz Ramadans pastāv pie saviem vārdiem un tēzēm, kas publicētas kādās 15 rietumniekiem domātās grāmatās par apgaismoto islāmu, tad viņam tagad, kad viņš ir atbrīvots no darba un nav aizņemts lekcijās, vajadzēt atrast laiku izdzēst tos fanu komentārus, kas sludina Izraēlas iznīcināšanu. Pareizi? Vai arī es kļūdos?
Un, jā, sieviete, kas pirmā Ramadanu apsūdzēja izvarošanā, sekularizēto musulmaņu sieviešu organizācijas Libératrices ("Atbrīvotājas") dibinātāja, stāsta, ka viņš viņu iegāzis gultā, pļaukājis un kliedzis: "Vai tad tev nepatīk tas? Beidzot tu piedzīvosi, kas ir īsts vīrietis!"


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?