honeybee ([info]honeybee) rakstīja,
Vispār interesants punkts, nu, par to būt gejam ir tāpat kā būt kristietim.

Es gan nezinu, kas ir domāts ar to "lai tie melnsvārči savās mājās skaita savus pātarus, bet nelien ar savām stulbībām uz ielas, skolās vai saeimā". T.i., es noteikti pati kādreiz kaut ko tādu esmu pateikusi, un es pilnīgi noteikti esmu vairākas reizes teikusi tipa "paldiesdievam, ka maniem bērniem pat nepiedāvā kristīgo mācību ētikas vietā", un, ja ne teikusi, tad vismaz padomājusi "bībeles morālei nav vietas likumdošanā, jo ne visi tie, uz kuriem tas likums attieksies, ir kristieši, ja.".

Tajā pašā laikā man ir vairāki draugi kristieši, un es pret viņiem izturos tikpat viegli panikaini kā ar citām sensitīvām grupām (nu tb "kādus jociņus viņiem var pateikt" un "fūūū, reku draudzene kristiete pirmā izteica nehomofobu frāzīti, tātad ar viņu par to drīkst runāt"). (Šis pat vairāk bija nevis par tēmu "kāda es lieliska un kristotoleranta", bet par tēmu "es neko no tā visa nesaprotu un drīzāk esmu nesensitīva".)

That said, man šķiet, ka tur ir atšķirība - pēc abu šo noviržu :D šībrīža izpausmes sabiedrībā. Nu tb jei bogu neviens no maniem homoseksuālajiem draudziņiem nekad nav mēģinājis maniem bērniem iestāstīt, ka homoseksualitāte ir the way to go/vienīgā jēdzīgā seksualitātes forma/augstākā patiesība, kuru jāpieņem nekritiski un neizprotot. Nu un arī man (gandrīz) neviens no viņiem nav mēģinājis iebīdīt homoseksuālismu (es gan pieņemu, ka es savām biseksuālajām/lezbiskajām draudzenītēm vienkārši nepatīku :( ). Arī partnerattiecību likums tiek bīdīts, izejot no principa "lai ir visiem, kas tādu vai citādu iemeslu dēļ nav laulājušies", nevis "laulība ir heteroseksuālu tradicionāļu izdomāta negantība, ko vajag apkarot, tā vietā liekot partnerattiecības".

Bet as I said, es tiešām nezinu; es pilnīgi pieņemu, ka kristieši tiešām ikdienā sastopas ar noraidošu/ierobežojošu/nicinošu attieksmi un es ar savu "ooookkkk, šitā meitene ir kristiete, kā man ar viņu tagad runāt" arī esmu diezgan riebīgs papildinājums jau tā riebīgajā kokteilītī.
Un risināt to ar frāzi "vispirms aizbāziet muti savam Stankevičam, un tad mēs jūs tolerēsim" jau būtu diegan stulbi, to pat es saprotu :)


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?