17 March 2023 @ 01:11 pm
 
vakar iedomājos - vai pasaules skolu sistēmas ir gatavas bērnu ceļošanai?
ne tikai ar katru gadu populārākais "pārziemot siltajās zemēs", bet skaita ziņā pieaugušie vecāku komandējumi un ceļojumi. bērni ir jāņem līdzi.

ir stipri jāmainās sistēmai, lai šai mobilitātei jēgpilni tiktu līdzi.
 
 
( Post a new comment )
helvetica[info]helvetica on March 17th, 2023 - 08:27 am
Dažreiz skola izpildās kā kolonija - nepalaidu pusaudzi viendien uz skolu, gājām uz izstādi, tā arī attaisnojumā ierakstīju (nevis slimības vai ģimenes apstākļu dēļ). Pusaudzis skolā dabūja morāli un pēc tam morāli saņēmu es tā, it kā arī būtu skolniece, nevis pusaudža vecāks. Attaisnoties un skaidroties (ko, protams, negrasījos darīt,bet, nu - jāāā).
(Reply) (Thread) (Link)
austra[info]au on March 17th, 2023 - 08:40 am
es piekrītu tam, ka baigi izlaist neko nevajag, bet reizēm neaiziet uz skolu ir labākais, kas ar bērnu var notikt. savukārt, ilgstošākā prombūtnē (ceļošana) ir jāatrod veidi, kā skolai tikt līdzi.

(bet nu šausmas, ka pieaugušam cilvēkam ir jādabū pa galvu un tas skaitās normāli)
(Reply) (Parent) (Link)
dominika[info]dominika on March 17th, 2023 - 09:13 am
Sviests. Un galvenais, ja tu būtu ierakstījusi "ģimenes apstākļu dēļ" t.i. samelojusi, tad droši vien nekas nebūtu. Un tā mēs audzinām godprātīgu sabiedrību un mācām jauniešiem mīlēt kultūru! :)
(Reply) (Parent) (Link)
[info]polija on March 17th, 2023 - 10:00 am
Es pagaidām rakstu kā ir. Bet 1ā klase..
visu vielu izņem un patiesībā pat veiklāk iziet cauri visām tēmām un izpilda gan klases darbus, gan mājas darbus, nekā lieki atsēžot tās 4h skolā..
es saprotu lielākās klasēs tā nevar, vairāk priekšmetu, dažādāki.. Vecāks visu nepārzna, nevar iskaidrot..
Bet domāju ceļošanām, utt, ir tālmācības videnes..
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on March 17th, 2023 - 10:05 am
Būtu žēl, ja divu trīs četru nedēļu kavējuma dēļ (piemēram), būtu jāmācās viss gads mājmācībā. Tas nav “tas”
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]polija on March 17th, 2023 - 12:41 pm
mājmācība imho nav ok. Tālmācība gan - ja plāno tiešām tur vandīties riņķī random laikos, ilgumos, pietiekami bieži.. BET imho pagaidām nodrošināt attālināto mācīšanos arī nav ok parastajām skolām (ar esošajām slodzēm, finansēm, integrējamajiem bērniem klasēs, utt. - tb skolām nav resursu dabūt palīgus skolotājiem, kur viņus reāli vajag, visas tās integrēšanas ir aizvedušas konkrētā grāvī, reāli nav resusu vēl nodrošināt kko attālināti).
Imho būtu ok, ja skolas nāktu pretī tik daudz, ka nesāktu vecākiem skalot smadzenes, lai tad bērns to mēnesi, divus, whatever apgūst mājās to visu, pēc atgriešanās nokārto vajadzīgās ieskaites vai tml..
(Reply) (Parent) (Link)
[info]divas_zosis on March 17th, 2023 - 11:04 am
wtf?
(Reply) (Parent) (Link)
vilibaldis: taisni kā es[info]vilibaldis on March 17th, 2023 - 11:06 am
Ha, ha! Nekas nav mainījies... Kad es vēl strādāju tehnikumā, bija jāprasa vecāku zīmes utt. pat no tiem, kam pašiem jau bija savi bērni un ğimene, jo IZM normatīvi šādu situāciju neparedz.
(Reply) (Parent) (Link)