09 June 2022 @ 10:49 am
 
ir kaut kādas vispārējas patiesības, kuras iemāca grāmatās, filmās un stāstos jau no bērnības, it īpaši bērnībā, jā, ka "ja būsi labs, pret Tevi būs labi", "labs vairo labo" un ka labais ar slikto ir nosacītā balansā, tās ir monētas divas puses, utt utt utt

pēdējā laikā es redzu tik daudz netaisnību, daudzas ilgstošas personiskas traģēdijas, kuras notiek ar ļoti labiem cilvēkiem.

varbūt mācīsim bērniem, ka viss nav tik vienkārši.

(pagrabā bijām, uz Ūpja jautājumu "kāpēc mums te ir lauznis?" atbildējām godīgi)
 
 
( Post a new comment )
austra[info]au on June 9th, 2022 - 03:34 pm
cik interesanti, tiešām, no šejienes "ļaunums ir sods!" arī taču nāk victim blaming.

ar bērniem, starp citu, pēdējā laika bērnkopības, ēm, vadlīnijas paredz to, ka netiek lietots "ja Tu šitā, tad būs tā", jo bērns nosacīti pierod pie pārāk melnbaltas pasaules un pie soda kā ikdienas (lai arī netiek sodīts, piem, bet tas tikai tiek pateikts "neiesi ātrāk, NEKAD vairs neskatīsies multenes"
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
az[info]az on June 9th, 2022 - 04:28 pm
jā, victim blaming ir ēnas puse šai kopumā funkcionālajai ilūzijai, kas mūs pasargā no ikdienas trauksmes un dod drošības sajūtu. ja notiek kas slikts, ir sev jāatgādina, ka ar ikvienu var notikt jebkas, it's ok, baby.

atalgošana/sods var būt arī pilnībā neapzināta, ja bērns mīļš, vecāki smaida, ja izdara palaidnību, sarauc pieri. slavē par panākumiem utt. nekā jau ļauna tur nav, ja atceras nesodīt un nevainot pie katras sāpes.
(Reply) (Parent) (Link)