12 November 2021 @ 11:37 am
 
Kā tikt pie balstvakcinācijas asap, ja no AZ ir pagājuši tikai nepilni 5 mēneši?
 
 
( Post a new comment )
nova[info]nova on November 12th, 2021 - 12:28 pm
ikerta@gmail.com
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
kihelkonna[info]kihelkonna on November 12th, 2021 - 01:21 pm
es šo jautājumu nesen apdomāju, jo arī biju gatava potēties kāda cita vietā. iespējamie šķēršļi:

1. ja tev vajag vienu vakcīnu, lai darbotos dokumenti, tad to vajag jensen, un nav dzirdēts, ka jensen dotu kā būsteri. bet man nebūtu nekas pretī iepotēt arī dubultpoti; man tā potēšanās galīgi neliekas nekas īpašs.

2. darbinieki stipri pēta dokumentus. pases bildi un to, kas redzams no atnācēja. bet pases bilde ir melnbalta, acu krāsu neredz. nezinu, tur ir pie kā piestrādāt.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
t[info]tiga on November 12th, 2021 - 01:33 pm
es vispār nesaprotu, kā var izdomāt potēties kāda cita vietā. sanāk, ka Tu tāpat nebūsi potēts pēc dokumentiem, un tad pēc mēneša iesi vēlreiz, lai būtu arī pēc dokumentiem?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
kihelkonna[info]kihelkonna on November 12th, 2021 - 01:37 pm
trešās potes gadījumā. divas potes dabūjušam sertifikāts tik un tā ir derīgs vismaz gadu neatkarīgi no tā, vai tur ir trešā pote vai nav. manā gadījumā manai otrajai potei jau sen bija pusgads, es gribēju potēties, bet man nebija tādas iespējas. trešā pote neietekmē sertifikātu, vai tu to saproti?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
t[info]tiga on November 12th, 2021 - 02:10 pm
pagaidām neietekmē. bet kas teica, ka tas drīzumā nemainīsies? lietas, kā jau au rakstīja, mainās pa dienām. :)
otrs ir ētikas jautājums. iespējams, pat svarīgāks. potēties kāda vietā - pastāv iespēja, ka šim kādam tas ir izdevīgi, lai viņš vai viņa dabūtu sertifikātu un attiecīgi pašam nebūtu jāvakcinējas. tādā gadījumā sanāk, ka notiek antivakseru kustības veicināšana. kā arī, šis gan jau ir arī sodāms ar kaut kādu sodu, ja pieķer.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
kihelkonna[info]kihelkonna on November 12th, 2021 - 02:18 pm
ar ētiku te ir visādi, un vakcīna ir domāta individuālai aizsardzībai, nevis antivakceru pārmācībai. sods ir tikai tam, kas lieto viltoto sertifikātu, vismaz pagaidām. un ja man ir risks saslimt, nomirt un atstāt bērnus bāreņos - cik lielam gan būtu jābūt sodam, lai tas atsvērtu zaudējumus šādā gadījumā?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
extranjero[info]extranjero on November 12th, 2021 - 02:57 pm
UK id dokumentus pacientiem mēs prasām ļoti retos izņēmuma gadījumos. Bet viltus identitātes pieņemšana jebkurā gadījumā ir nopietns kriminālpārkāpums.

Nesen bija gadījums ar vienu imigrantu, kurš pirms 10 gadiem bija nozadzis cita cilvēka identitāti, lai paliktu UK. Viņu tagad pieķēra, jo bija vakcinējies, un īstais cilvēks gāja pēc potes un ierakstos parādījās, ka šis jau ir potēts.
(Reply) (Parent) (Link)
extranjero[info]extranjero on November 12th, 2021 - 03:09 pm
Pat atmetot juridiskos jautājumus, kas notiks, ja vakcīnas saņēmējam būs anafilaktiska reakcija (vai jebkāda vakcīnas blakusparādība)? Sākumā ielaidīs adrenalīnu, bet pēc tam aizvedīs uz slimnīcu, kur ārsti skatīsies nepareizās personas medicīnas ierakstus un brīnīsies.

Un šāds scenārijs statistiski ir iespējamāks nekā tas, ka persona nomirs bez šīs 3. vakcīnas. Izņemot vienīgi tiešām nopietnām riska grupām.
(Reply) (Parent) (Link)
nova[info]nova on November 12th, 2021 - 02:12 pm
man jau ir vakcīna. un ir pieejama arī balstvakcīnas iespēja. kas attiecas uz dokumentiem, neesmu manījusi šo stipro "pētīšanu", it īpaši šajā laikā, kad visus vakc.centros rauj iekšā teju kā bordelī :D
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
kihelkonna[info]kihelkonna on November 12th, 2021 - 02:15 pm
vienā vakcinācijas punktā (kur man nedeva poti) risināju saviesīgas sarunas un jā, darbinieki zināja to neseno stāstu par bomzīti, kas ar svešiem dokumentiem un par naudu sapotējies 16 reizes. varbūt tāpēc viņiem nācis rīkojums pētīt kārtīgāk.
(Reply) (Parent) (Link)