atvase ([info]atvase) rakstīja,
@ 2015-09-07 18:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pārdomas par ēdināšanu
Pagaidām nekas prātīgs ēdināšanas sakarā neizdodas, jo es nevaru izvēlēties vienu no piebarošanas metodēm un haotiski, nepārdomāti, bez režīma mēģinu pielietot te vienu, te otru. Tas ir:
- BVĒ (Bērna Vadīta Ēšana) - dārzeņu, augļu, putras gabaliņi no grīdas vai iedodot rokās,
- piena ēdienreizes laikā iedot daļu no piena, tad dažas karotes ar biezeni vai putru, kas sajaukta ar pienu, un tad atlikušo pienu,
- dot ar karoti biezeni vai putru starp piena ēdienreizēm, lai mazulim vieglāk izturēt šo laiku
- dot putru no pudelītes

BVĒ pieeju ļoti apgrūtina tas, ka bērns negrib sēdēt, tas, ka rāpojot viņš uzrāpo ēdienam virsū un kļūst nervozs, ka ēdiens ir, bet apēst nevar, un kļūst viscaur slidens ar ēdienu, un virtuves grīda kļūst par vienu lielu slidotavu.

Ar karoti ēdinot - dažreiz kaut kas sanāk, dažreiz nē.

Pudelītes jautājums vēl karsts, nopirktu tā saucamos putras uzgaļus, izrādās, tie neder mūsu pudelītēm, nogriezu citiem knupīšiem galus, ai, bet nogriezu pārāk lielus.

Bet visām, pilnīgi visām ēdināšanas pieejām kopīgs ir tas, ka nekāda veida lacītes nepasargā drēbes no nosmērēšanās, un pārģērbšanās nav viena no A. mīļākajām nodarbēm.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]neraate
2015-09-10 20:26 (saite)
lai vienkāršāk barot, es ģērbju kārtu kārtām un tad vnk novelku virsējo un nevajag ģērbt pilnīgi pliku

BVĒ vispār sākas tad, kad bērns sēž pats, tā kā nepārdzīvo.

man vispār tāda kombinēta pieeja - karote (jo daudz taisu biezputras un zupas, retāk sautējumus) un gabaliņi un vispār nav jau arī tik strikti jāizvēlas manšķiet, nu nav tāda viena pareizā varianta - katrai ģimenei der savs variants

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]atvase
2015-09-11 22:34 (saite)
jā, nepārdzīvoju, tik liekas, ka bērns grib ēst vairāk nekā reāli viņs prot/ļauj dabūt sev iekšā, jo tāds liels jau, drīz būs 10 kg, un visu dienu tā spririnās un tā rāpo, un naktīs pasācis mosties un ēst pat 2 reizes. :) Gan jau, tā ir - ar izmēģināšanu. Ļoti laba doma par virsējo drēbju kaŗtu, man nebija ienācis prātā. Ar karoti gan tā lieta mazliet tīrāk tagad sanāk, ja vien karotē ir kaut kas garšīgs :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neraate
2015-09-13 12:44 (saite)
ja dod ar karoti, ir vērts viņam pašam arī dot vienu un ļaut vicināt. mans šitā 3 ned.laikā gandrīz iemācījies pats ēst.

un vēl lai drēbes tīrākas es tagad velku baika jaciņu un dzirdinot ūdeni lieku salocītu dvieli aiz apkakles lai daļēji karas pāri, vismaz apakšējais krekliņš neizmirkst

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?