asteor ([info]asteor) rakstīja,
@ 2014-01-24 08:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
A.Hermanis un gāzesplīta
Nez vai A.Hermanis vēl taisa izrādes, kurās uz skatuves nebūtu veca gāzesplīta, aplīmēts lesdusskapis un bleķa izlietne. 
Briseles Karaliskajā La Monnaie ōperā A.Hermaņa iestudētajā Janačeka ōperā Jenufa bija gan veca(netīra) gāzesplīta, gan aplīmēts ledusskapis, gan bleķa izlietne. Nu bet to es tā - draiskojos: vispār ļoti labs gabals. Hermaņa iestudējums bija ļoti krāšņs, tērpi izcili (vakar panorāmā bija sižets - operas kostīmu darbnīca esot veselu gadu tos kostīmus šuvuši), Janačeka mūzika izcila, sōlisti labi dziedāja. Vispār man uzvedums patika. http://www.lamonnaie.be/fr/opera/339/Jenufa

P.S. La Monnaie ōperas ikmēneša žurnālā bija intervija ar A.Hermani. Jautāts, kapēc pievērsies operas žanram, Hermanis atbildēja - "biju dzirdējis, ka ōperas režisoriem labāk maksā....".


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]blond
2014-01-24 10:41 (saite)
Ir, ir izrādes ar izcili estētisku skatuves noformējumu, piemēram Čehova Platonovs vao Cosi fan tutte. Arī Soldaten savā ziņā, tikai raupjāk. Tas no tā, ko esmu ārzemēs pati redzējusi. Arī uz Jenufu gribētos aizbraukt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]asteor
2014-01-24 11:27 (saite)
tad uz Hermana Jenufu ieksh La Monnaie de Bruxelles ir japasteidzas - raadis tikai lidz 7. februarim

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?